Počinje blagoslov obitelji

Donosimo raspored blagoslova za tjedan pred nama

SENJ Blagoslov obitelji u Senju počinje sutra. Blagoslov će se ponuditi i onima koji se nisu prijavili, poručuju iz senjske župe. S blagoslovom će se počinjati svaki dan nakon devet sati, a prilikom blagoslova ažurirat će se župna statistika – popis obitelji. Svećenici će prigodom blagoslova poštivati epidemiološke mjere te se neće dugo zadržavati u obiteljima niti išta konzumirati pa mole za razumijevanje.

Raspored blagoslova objavljuje se na Radio Senju i web stranicama župe, a može se vidjeti i u katedrali, na lecima i oglasnoj ploči. Ako netko nije bio doma u vrijeme blagoslova svoje ulice, može se javiti za naknadni blagoslov. U katedrali se može nabaviti blagoslovljena voda koja je pripravljena u posebnim bočicama, a za svaku obitelj namijenjena je po jedna bočica.

Za vrijeme blagoslova obitelji župni ured ne radi, a za žurnosti se može obratiti neposredno nakon svete mise. Mise su redovito ujutro u 8 sati, osim petkom kada se slavi večernja misa. Iz senjske župe zahvaljuju svima koji daruju za potrebe Župe i za stradale od potresa u Sisačkoj biskupiji.

Raspored ulica za tjedan pred nama

Ponedjeljak, 11. siječnja
Stara cesta, Mala vrata, Gorica, Ožegovićev trg, Zad Magistrata, Potok, Uska, Magdićeva, Orlovićeva, Dvorac, Daničićeva, Sv. Franje
Utorak, 12. siječnja
Frankopanski trg, Ruminja vrata, Ispod volte, Vitezovićeva, Ive Hreljanovića, Grgura Senjanina, Uskočka
Vlatkovićeva, Preradovićeva, Zgon, Široka Kuntrada, Šenoina
Srijeda, 13. siječnja
Mažuranićeva, Radićeva, Cimiter, Ogrizovićeva, Bedričićeva, Baromićeva, Stari trg, Pavlinski trg, Obala Dr. Franje Tuđmana, Cilnica, Križ, Kolan, Knežićeva
Četvrtak, 14. siječnja
Strmac, Guvno, Crljeni Put, Pustoša, Lišice, Starčevićeva (od Strmca), Sv. Jurja, Kranjčevićeva, Armica
Petak, 15. siječnja
Gržanićeva, Suzanova, Krmpotićeva, Kuhačevićeva, Gavranova, Kozjak
Subota, 16. siječnja
Nehajeva, Fortica, Nehajski put, Novakova, Višala