Policija upozorava na sudare sa srnama, veprovima i psima

Naleti na životinje evidentirani su na području Bakra, Dramlja, Jadranova, Novog Vinodolskog, Selca, Škrljeva…

Policija je tijekom siječnja na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala 25 sudara vozila sa životinjama. Sudari sa srnećom divljači događali su se na području Bakra, Dramlja, Jadranova, Novog Vinodolskog, Selca… Zabilježeni su i sudari osobnih vozila s domaćim životinjama. Među njima i sudar s psima na Škrljevu. Na području Brseča i Jadranova zabilježena su tri sudara sa divljim svinjama, izvješćuje PU primorsko-goranska.

Svakako je za istaknuti jutrošnji sudar na autocesti za Zagreb, između čvora Čavle i čvora Kikovica. Osobno vozilo naletjelo je na vuka koji je pri tome uginuo.

U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, mole se vozači da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Policija napominje da vozači vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

error: Content is protected !!