Polonijo kandidatkinja za gradonačelnicu Crikvenice, Raguž zamjenik: Vrime je za buđenje!

Vrijeme je da se gradska vlast prema gradskom proračunu počne odnositi jednako odgovorno kao što se svi mi doma odnosimo prema našem kućnom budžetu, poručila je Polonijo

CRIKVENICA Sonja Polonijo i Gordan Raguž na lokalnim izborima ističu kandidaturu za gradonačelnicu i zamjenika gradonačelnice, kao i nezavisne liste za gradsko vijeće. Sonja Polonijo je u mandatu 2017. -2021. bila nezavisna gradska vijećnica koja je, često i jedina, propitivala kvalitetu prijedloga projekata HDZ-ove gradske vlasti. Gordan Raguž je, kao potpredsjednik Vijeća mjesnog odbora Crikvenica – centar, stekao bogato iskustvo u rješavanju problema građana s komunalnim sustavom Grada Crikvenice. Na nivou Primorsko-goranske županije članovi liste surađivat će se nezavisnom listom koju predvodi prof.dr.sc. Iva Rinčić (Da štima županija!) i s nezavisnom listom prof.dr.sc. Davora Štimca za Rijeku (Da štima grad!).

Promjene u načinu funkcioniranja gradske uprave su nužne, zato smo i odabrali slogan i program “Vrime je za buđenje!”. Vrijeme je da se gradska vlast prema gradskom proračunu počne odnositi jednako odgovorno kao što se svi mi doma odnosimo prema našem kućnom budžetu, pa svaku kunu triput okrenemo prije nego što je potrošimo! Pandemija koronavirusa, bez obzira što mi o tome mislili, dobro je načela i svjetsko i hrvatsko i naše lokalno gospodarstvo zasnovano samo na turizmu. Rezerve koje su građani i poduzetnici imali su već prilično potrošene, svima treba pomoć i jasna vizija održive budućnosti našega grada.

Treba ulagati, ali treba uložiti u ono što će stvoriti uvjete za dugoročni razvoj grada i bolji život svih koji u njemu žive, uz dobro promišljen projektni zadatak pravovremeno predstavljen građanima i dogovoren s njima: komunalne građevine koje će podići standard komunalnih usluga uz njihovu nižu cijenu za građane, uređenje i rekonstrukciju parkova i javnih površina, stvaranje konkurentnog poslovnog okruženja koje k nama može privući poslove i poduzetnike iz cijele Europe, poslom i dobrom plaćom privući mlade obitelji s djecom koje će popraviti “krvnu sliku” našega ostarjeloga grada… Da to ne ostane samo uobičajeni predizborni popis lijepih želja kakve često gledamo, napravili smo konkretan program i akcijski plan s mjerama. Vrijeme je da stavimo glave na kup i shvatimo da zajedno možemo puno toga promijeniti nabolje, da smo svi jednako vrijedni i važni i da svima treba biti bolje.

Što nam nužno treba

– jasna i pravovremena dvosmjerna komunikacija s građanima (zborovi građana, tribine, anketiranje…)

– uključivanje struke u strateško promišljanje i planiranje Grada (oformiti stalno nepristrano volontersko savjetodavno tijelo struke i predstavnika Grada čije mišljenje će se uvažavati)

– načelo jednakih šansi za sve: protiv klijentelizma, stranačkog zapošljavanja, nepotizma, pogodovanja…

Građani moraju znati u što se troši njihov novac! Uvest ćemo potpunu transparentnost. Gradski planovi, projekti, ugovori i plaćanja bit će dostupni na internetu i Facebooku. Odgovorno “kirski” upravljat ćemo proračunom (bolji financijski menadžment).

Pozivam sve kandidate za gradonačelnika na otvoreno sučeljavanje kako bi građani mogli usporediti različite ideje i programe, te predložene mjere za ostvarenje ciljeva – Polonijo

Podrška prof.dr.sc. Ive Rinčić, nezavisne kandidatkinje za županicu:
– Grad Crikvenica dobar je primjer političkih preslagivanja i promjena dominacije SDP-HDZ, zbog čega je previše vremena izgubljeno, uvijek na uštrb dobrobiti grada. Na svibanjskim izborima građani Crikvenice imaju priliku dati priliku novim licima, s iskustvom u politici, ali s voljom, željom i energijom mijenjati stvari. Nezavisna lista Sonje Polonijo hvale vrijedan je projekt građanske političke inicijative na lokalnim izborima kojeg će građani zasigurno prepoznati i dati mu povjerenje. Ova je lista ujedno dio naše županijske nezavisne liste za izvršnu vlast u PGŽ-u i županijskoj skupštini (Nezavisna lista Ive Rinčić). Ako uzmemo u obzir i sinergiju s nezavisnom kandidaturom Davora Štimca za gradonačelnika Grada Rijeke, po prvi put govorimo o lokalnom i županijskom pokretu nezavisnih inicijativa, koje uz Vašu podršku i glas na izborima imaju priliku ne samo pobijediti nego i odgovorno raditi na projektima od značenja za dobrobit Crikvenice i šire regionalne zajednice.

Kandidatkinja za županicu Rinčić i kandidat za gradonačelnika Rijeke Štimac

Podrška prof.dr.sc. Davora Štimca, nezavisnog kandidata za gradonačelnika Rijeke
– Crikvenica, vinodolski kraj i Rijeka moraju se snažnije povezati i zauvijek napustiti stranačku politiku zatvaranja u vlastite okvire. Ako se želimo brže razvijati, moramo surađivati na projektima u području turizma, zajednički osnažiti aerodrom Krk, riješiti probleme skupog i neučinkovitog zbrinjavanja otpada i poticati novo zajedništvo. Veseli me da u nezavisnoj listi Sonje Polonijo vidim potencijal za suradnju i toliko željene promjene, kojih se ne treba bojati jer promjene su dobre i donose progres.