Portal Tunera.info slavi treći rođendan

Rastemo iz godine u godinu. Usprkos koroni koja je otkazala velik broj događanja. Prvi rođendan zaključili smo s prosjekom od 10 tisuća pročitanih tekstova dnevno, drugi s 22 tisuće, a treći s 27 tisuća pročitanih tekstova dnevno

Zajedno s Vama, stigli smo do trećeg rođendana našeg i Vašeg portala Tunera.info. U tri godine smo od ideje u koju smo vjerovali stigli do portala koji je postao nezaobilazni dio svakodnevice ljudi našeg kraja i najčitaniji (i najgledaniji) medij od Bakra do Senja. Brojke puno govore. Prvi rođendan zaključili smo s prosjekom od 10 tisuća pročitanih tekstova dnevno, drugi rođendan s prosjekom od 22 tisuće pročitanih tekstova dnevno, a kad smo podvukli crtu pod treći rođendan došli smo do prosjeka od 27 tisuća otvorenih tekstova dnevno.

No, nije sve u brojkama. Portal Tunera.info se nametnuo kao portal s relevantnim informacijama, lišen trivijalnosti i ispraznog senzacionalizma. To su prepoznali i čitatelji koji su također pokazali da ih ne zanimaju tekstovi s naslovima “izludila fanove”, tračevi samoproglašenog jet seta i ideološka iscrpljivanja. O tome svjedoče i najčitaniji tekstovi. U Bakru je najčitaniji tekst o ulaganjima u Industrijsku zonu. U Kraljevici je najviše klikova imala najava obnove bolnice odnosno gradnja hotela Liburnija. Crikveničani su najviše čitali tekstove o obnovi hotela Miramare i trgu ispred hotela te o gradnji plaže u Jadranovu. Novljani su najviše pažnje poklonili tekstu kojim se najavljuje gradnja zaobilaznice. Senjane je najviše zanimalo otvaranje hotela Bura/45N. U Vinodolu su u središtu pažnje bili lokalni izbori. S veseljem smo dočekali statistitiku koja je tekst “Među tisuću najstabilnijih firmi 12 iz Hrvatskog primorja” svrstala u top pet najčitanijih. Čitatelje su zanimali sugrađani koji su pohitali u pomoć potresom pogođenoj Banovini. U top 100 tekstova desetak je tekstova iz crna kronike, dvadesetak iz politike (gotovo svi vezani uz lokalne izbore). Čitateljima su zanimljivi tekstovi vezani uz spašavanja na moru, migrante, koronu, promet, maškare, probleme s divljim svinjama, vremenskim nepogodama… Uvijek su čitane “ljudske priče”. Lani su najčitanije bile o Tomislavu Peraniću koji proizvodi električne gitare u Kraljevici i Marinu Marinoviću koji je u Copenhagenu odlučio: vraćam se kući i pčelarstvu. Najčitaniji sportski tekstovi su proslava naslova prvaka Crikvenice, rijetko viđen bunt igrača i navijača Nehaja nakon utakmice u kojoj nisu bili zadovoljni suđenjem i odlazak trenera Svasta iz Crikvenice.

Uspješna priča Tunere dio je još jedne šire uspješne priče koja Tuneru čini još zanimljivijom i prepoznatljivijom. Zajedno s portalima Podučkun.net, Torpedo.media i Bodulija.net činimo regionalnu info mrežu Novinet. Udruživanje koje je rezultiralo i etabliranjem internet televizije Novinet TV, pokazalo se punim pogotkom. Vijesti s naših portala stižu do 350 tisuća čitatelja, naš YouTube kanal ima 3 milijuna pregleda dok nam videa na Facebooku imaju više desetaka milijuna pregleda. Svaki portal sam za sebe samo je zanimljiv lokalni portal, a zajedno smo najčitanija i najrelevantnija medijska grupacija u svijetu novih medija u Primorsko-goranskoj županiji i Senju koji svojim duhom pripada našem Primorju. Prepoznali su to i oglašivači, od naših lokalnih i regionalnih do velikih sustava i renomiranih imena poput Erste banke i Adria Oila. Kako bi bili još kvalitetniji, zanimljiviji i brži, svi naši portali idu u redizajn. Tuneru u novom ruhu vidjet ćete na proljeće.

Tuneru su kroz godinu gradili naša novinarka iz Senja Jadranka Štokić, naši fotoreporteri Dejan Derenčinović i Damir Škomrlj, Nikola Cvjetović kao čovjek najzaslužniji za razvoj Novinet mreže te Robert Kalčić i Igor Modrić koji grade uspješnu Novinet TV. Na žalost, jedno veliko hvala poslat ćemo našem Zoranu Piki Hapči koji nas je zauvijek napustio početkom godine.

Hvala što nas čitate, hvala što ste često naš izvor informacija, hvala na prijedlozima i dobronamjernim kritikama. Krenimo zajedno u četvrtu godinu.

error: Content is protected !!