Poruka 29 mladih iz Europe: pokret zbližava ljude

Mladi Hrvati, Mađari, Česi, Slovenci, Englezi i Španjolci provest će devet dana u Crikvenici u sklopu Erasmus+ projekta “Movement for Change”

CRIKVENICA Devet dana 29 mladih iz Hrvatske, Mađarske, Češke, Slovenije, Engleske i Španjolske provest će u Crikvenici u sklopu Erasmus+ projekta “Movement for Change”. Cilj okupljanja, s bazom u hostelu Stoimena, je osnaživanje mladih, što će im omogućiti da postanu aktivni u svojim zajednicama. Uz razne jezike, komunicirat će pokretom koji zbližava i briše sve razlike.

“Ovom razmjenom želimo okupiti mlade s različitim iskustvima, motivirati ih da se izraze kroz pokret i osnažiti ih da koriste svoje tijelo kao metodu osvještavanja društvenih problema. Kroz radionice različitih kretnji, postat će svjesniji da različiti pristupi mogu pridonijeti promjeni te će biti motiviraniji da naučeno znanje prenesu u svoje zajednice i grade male promjene. Uz to, pokret je jedna od metoda koji briše prepreke među ljudima, pa omogućava i mladima sa slabijim znanjem jezika i/ili sličnim preprekama da se slobodno izraze kroz neverbalnu metodu – pokret, poručuju organizatori iz udruge Amazonas.

Pokret je jedna od metoda koji briše prepreke među ljudima, pa omogućava i mladima sa slabijim znanjem jezika da se slobodno izraze kroz neverbalnu metodu

Održat će se niz edukativnih radionica koje uključuju pokret i kreativni izričaj. Osmišljavaju ih upravo sudionici projekta. Predviđen je performans na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, u ponedjeljak u 18 sati. Dotad će 29 mladih osmisliti i slogan koji će oslikati njihove druženje te ga predstaviti Crikveničanima.
Projekt “Movement for Change” provodi Udruga Amazonas uz financijsku podršku Agencije za mobilnost i programe EU (Erasmus+ program).

error: Content is protected !!