Postavljena izložba fotografija divljih životinja i divljine Velebita

Prihod od humanitarne izložbe ide za uređenja postojećih i/ili novih pojilišta za divlje životinje na području Grada Senja

SENJ Postavljena je humanitarnu izložba fotografija divljih životinja i divljine Velebita “Veličanstvena divljina Velebita” u tvrđavi Nehaj. Izložbu organiziraju Grad Senj, Rewilding Velebit, Gradski muzej Senj i Gradska knjižnica Senj. Izložba ostaje otvorena do 31. kolovoza. U tvrđavi Nehaj može se razgledati do 15. kolovoza, a u Gradskoj knjižnici od 16. do 31. kolovoza. Fotografi su Nereo Crnić, Mario Jurina, Miroslav Marić, Nino Salkić i Goran Šafarek.

Izložba je humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva utrošiti će se za uređenja postojećih i/ili novih pojilišta za divlje životinje na području Grada Senja. Kao i u prošlosti, postojanje i uređenje pojilišta u krškim brdsko-planinskim područjima i danas je od iznimne važnosti za održavanje prirodne bioraznolikosti staništa. Dosta lokvi tijekom ljeta presuši, a bioraznolikost ovakvih lokaliteta nestaje. Osim njihove važnosti za opstanak autohtonih divljih vrsta, brojna pojilišta predstavljaju i vrijednu kulturnu graditeljsku baštinu koju treba zaštititi od propadanja.

error: Content is protected !!