Potpisan ugovor o rekonstrukciji Kuće senjskih književnika

Investicija je vrijedna gotovo 1,9 milijuna kuna. Radove izvodi Fidal iz Rijeke

Senj – Ugovor o javnoj nabavi radova 1. faze rekonstrukcije Kuće senjskih književnika potpisali su danas gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina i direktor Fidal iz Rijeke Hrvoje Spodnjak u ime izvođača radova. Ukupan iznos investicije je gotovo 1,9 milijuna kuna. Naime, krajem siječnja potpisan je ugovor s Ministarstvom kulture RH kojim se Gradu Senju odobrava milijun kuna za investicijski program Kuće senjskih književnika, tzv. opožarene kuće, za 1. fazu radova.

Kuća senjskih književnika obuhvaća rekonstrukciju postojećega, do temelja izgorjeloga dijela zgrade, koja je dio palače Vukasović, zaštićenog spomenika kulture. Bruto površina zgrade iznosi oko 640 kvadrata, a raspodijeljena je na četiri etaže po oko 160 kvadrata.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske odobrilo je također u sklopu “Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu” za programe zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima na području grada Senja devet projekata u ukupnom iznosu od milijun kuna.

“Grad Senj ovime ustrajno potiče razvoj i očuvanje kulture u Senju, simbolu povijesti, tradicije i trajanja hrvatskog identiteta”, rekao je gradonačelnik Rukavina.

Tvrtka Fidal je prije nekoliko godina radila određene projekte na području Grada Senja.
“Nakon pet godina vraćamo se u Senj. Iskustva imamo, volje imamo, nadamo se da ćemo sve završiti po programu i u roku”, rekao je Spodnjak.