Potpisan ugovor: Počinje energetska obnova OŠ Vladimira Nazora

Vrijednost investicije je šest milijuna kuna. Radovi će trajati pola godine, a učenike se neće ometati jer će se uglavnom raditi poslije podne i za vikend

CRIKVENICA Potpisan je ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi OŠ Vladimira Nazora u Crikvenici. Vrijednost investicije je šest milijuna kuna. U ime Grada Crikvenice ugovor je potpisao gradonačelnik Damir Rukavina, a u ime izvođača X.O.A. iz Rijeke Amir Okić. Radovi kreću za nekoliko dana.
Gotovo 40 posto investicije financira se bespovratnim sredstvima kroz program “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”, a u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Od preostalog iznosa 50 posto prijavit će se na natječaj za sufinanciranje projekata Ministarstva regionalnog razvoja i Europskih fondova.
Gradonačelnik Rukavina je investicije nazvao “ciklusom obnove za najmlađe”, podsjetio na nedavnu energetsku obnovu vrtića Radost te najavio da nakon obnove škole Vladimira Nazora na red dolazi i OŠ Zvonka Cara.
​Radovi će trajati pola godine, a učenike se neće ometati jer će se uglavnom raditi poslije podne i za vikend, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović. U obnovu je uključena i sportska školska dvorana.

error: Content is protected !!