Požar iznad Meje čitavu noć gasilo i zagasilo 60 vatrogasaca

U borbu s vatrom krenuli su vatrogasci iz devet postrojbi

MEJA Požar koji je jučer predvečer buknuo iznad Meje gasilo je i zagasilo više od 60 vatrogasaca. Čitavu noć vatrogasci su se borili s vatrom iznad željezničke pruge. Vatra je buknula na tri lokacije, a prijetila su dva glavna požara. Na strani Hreljina i Škrljeva.

Na hreljinskoj strani s vatrom su se borili DVD Hreljin, DVD Sušak i DVD Drenova. Gasilo se i dogasivalo od 18,30 do 1,30 sati. Izgorjelo je oko 30 hektara. Kad se vidjelo da je požar pod kontrolom, dio vatrogasaca s hreljinske strane pohitao je u pomoć kolegama koje se se s vatrom borile sa “škrljevskoj fronti”. Tamo je tijekom noći bilo aktivno 40 vatrogasaca. Rame uz rame stali su vatrogasci JVP Rijeka i dobrovoljnih vatrogasnih društava Bakar, Škrljevo, Zlobin, Kraljevica, Sušak, Drenova i Halubjan.
Tijekom jutra vatrogasci su dežurali na požarištu kako se požar ne bi aktivirao.

Još jednom možemo konstatirati da su vatrogasci naši heroji i još se jednom zapitati sljedeće: ako se ispostavi točnim nagađanje da je požar izazvao prolaz vlaka, što se može i treba učiniti da se neutralizira opasnost od prolaska vlaka tijekom ljeta. Naime, jučer je zaista vladalo ljeto. U Rijeci je izmjeren 31 stupanj.

error: Content is protected !!