Predstavljena zbirka poezije senjske pjesnikinje Mirne Prpić

Željela bih da neke teme prestanu biti tabu, da se više otvorimo i pričamo o onome što nas muči, a ne da nas bude sram, poručila je autorica

SENJ “Boje moga proljeća” predstavljene su senjskoj publici ispred Gradske knjižnice Senj. Radi se o novoj, drugoj po redu, zbirci poezije mlade senjske pjesnikinje Mirne Prpić, koja donosi koloplet predivnih stihova natopljenih emocijom pisanih iz dubine mlade pjesničke duše. Pjesme su to o moći ljubavi, životnim iskustvima, sjećanjima, često pune nostalgije i sjete, no nerijetko i pune životnog optimizma i nade u bolje sutra. Kako je rekla ravnateljica senjske Gradske knjižnice i moderatorica programa predstavljanja zbirke poezije Ana Prpić Rogić, Mirna s velikom radošću ulazi u svoj svijet sanjara pjesnika koji sve proživljava srcem i emocijom. Kroz stihove ogoljuje sebe i dušu, nudi nam cijelu sebe, rekla je, među ostalim ravnateljica. Zbirka, zrelija i drugačija, kako reče autorica, izdana je u kolovozu 2020. godine, ali zbog svima znanih razloga nije mogla biti i predstavljena.
– Za Boje moga proljeća rekla bih da je zrelija, malo drugačija, u nju sam pospremila iskustvo i dobrih i loših uspomena tokom svih ovih godina. Željela bih da neke teme prestanu biti tabu, da se više otvorimo i pričamo o onome što nas muči, a ne da nas bude sram. Pisanje je prilika upravo za to, rekla je Mirna te dodala kako, mada se uvijek trudi pisati o ljepšoj strani života, realnost je često drugačija pa se također neke pjesme odnose i na to.
– Naziv sam birala jer kao što rekoh, život nije uvijek ružičast, ali važno je sačuvati proljeće u sebi. U čast svim borbama, ali i pobjedama krećemo dalje u Bojama proljeća, poručuje pjesnikinja Mirna.

Uz autoricu, pjesme je interpretirala recitatorica Laura Prpić, a program predstavljanja krasnim izvedbama oplemenio je gotarist Natko Štiglić. Osim publici i sudionicima književne večeri, autorica “Boja moga proljeća” zahvalila je i Klubu maturanata senjske gimnazije koji ju je, kako je istaknula, još ranije podržao, a ravnateljica knjižnice Pučkom otvorenom učilištu M.C. Nehajeva na stalnoj tehničkoj podršci.