Premijerna sezona u 1.B ligi crikveničkim vaterpolistima donijela iskustvo i sigurnost

U posljednjoj utakmici prvak POŠK 1937 je bio bolji od 16:9

CRIKVENICA U zadnjoj utakmici premijerne sezone u 1.B HVL, u predivnom ambijentu otvorenog bazena na Kantridi, pred 100 gledatelja, vaterpolisti Crikvenice odigrali su susret s novim prvakom, ekipom POŠK-a 1937 iz Splita. I u ovoj utakmici se vidjelo da se radi o mladoj, ali odlično organiziranoj, selektiranoj i vođenoj ekipi od koje prijeti opasnost sa svih strana i koja ništa ne prepušta slučaju. Vaterpolisti Crikvenice su protiv takve ekipe još jednom u ovoj ligi skupo prodali kožu i odigrali odličnu utakmicu. U crikveničkim redovima bile su raspoložene i prva (Sven Kirinec – tri gola) i vanjska linija (Marko Doknić – tri gola dalekometnim šutevima, Fran Pavlić – dva gola).

– Prva sezona u 1.B ligi pokazala je da je naša vjera u mladu ekipu (prosjek ispod 18 godina) bila opravdana. Napredak je bio vidljiv iz kola u kolo, a prijelomna je bila utakmica 3. kola protiv iskusne ekipe Jadrana iz Kostrene u kojoj je za nas debitirao Sven Kirinec i u kojoj smo imali 9:9 u samoj završnici utakmice. Utakmica je izgubljena (9:11), ali je dobiveno veliku samopouzdanje, pobijeđeni su mnogi strahovi o kvaliteti ekipe i dobivena je spoznaja da ako možemo igrati sa tako iskusnim protivnikom možemo sa bilo kim. U ovoj sezoni naši mladići su davali sve od sebe, a dobili su potrebno iskustvo i sigurnost i sada stečena znanja treba nadograđivati u idućim sezonama. S obzirom da se radi o vrlo mladoj ekipi nadamo se da će te sezone biti brojne, bez obzira na nedostatak financija i zatvorenog bazena u Crikvenici. Zahvaljujemo se vjernoj publici koja nas je pratila i na domaćim i gostujućim utakmicama i ekipama Jadrana iz Kostrene, Opatije i mlađih kategorija Primorja koji su nam pomogli ustupanjem svojih termina na bazenu na Kantridi i odigravanjem pripremnih utakmica, istaknuo je tajnik kluba Goran Ježić u osvrtu na sezonu.

Crikvenica – POŠK 1937 9:16 (2:4, 2:4, 1:4, 4:4)
Crikvenica Stojčić Mureta, L. Barišić, Galić, Knez, Doknić 3, Pavlić 2, Novkovski, M. Barišić, Domijan, Kirinec 3, Škiljan, Šurbek 1, Miklić, Matejčić, trener: Brozičević

error: Content is protected !!