Pri kraju projekti: lukobran Povile, dom zdravlja i vrtić

Luka u Povilama i dom zdravlja u funkciji u srpnju, a vrtić gotov do rujna

NOVI VINODOLSKI Dok su svi pogledi bili upereni u borbu protiv epidemije, u Novom Vinodolskom su projekti išli po zacrtanom tempu. Tijekom korona doba, završena je sanacija deponije Duplja te je uvedena infrastruktura u Poslovnu zonu Zapad.

U tijeku je nekoliko važnih projekata za Novi Vinodolski. Proširuje se dječji vrtić Fijolica. Radovi završavaju u rujnu. Kapacitet vrtića će se povećati sa 100 na 130 mjesta. Dobit će se prostor za formiranje tri nove grupe te za nove sadržaje, poput dvorane za vježbanje i blagovaone. Pri kraju je gradnja doma zdravlja. Krajem svibnja predviđen je tehnički prijem, slijedi opremanje, a u srpnju otvaranje “male novljanske bolnice”. Za nešto više od mjesec dana završit će se gradnja lukobrana u Povilama. Nova povilarska luka bi trebala u funkciju već 1. srpnja.

 

 

 

 

 

Nekoliko projekata je pred vratima. Uskoro će se u Povilama zakopati prvi kamp u velikom projektu Sustav odvodnje otpadnih voda – Aglomeracija Novi Vinodolski – Crikvenica – Selce. Radi se o projektu vrijednom 360 miijuna kuna. Paralelno se priprema druga faza Aglomeracije koja će obuhvatiti Klenovicu, Smokvicu, Vinodolsku općinu i Jadranovo.

 

 

 

 

Trebalo se krenuti u izgradnju parkirališta u novljanskoj luci, na lokaciji bivše garaže Hrvatskih šuma. Projekt je stavljen na čekanje zbog korona krize. Pričekat će se jesen. Tada bi trebala krenuti i izgradnja rotora Meli.

U tijeku je imovinsko-pravno rješavanje parcela za prometnicu koja će spojiti istočni i zapadni centar Novog Vinodolskog. Radi se o cesti koja će od Ulice Antuna Mažuranića proći sjeverno od objekta u kojem se nalazi Konzum i izaći prem Lokvici i dalje prema istočnom, za promet otvorenom, dijelu Korza hrvatskih branitelja. U Gradu Novom Vinodolskom vjeruju da će do jeseni riješiti parcele i krenuti u projekt vrijedan milijuna kuna.

Dom zdravlja

error: Content is protected !!