Prijavite djecu na besplatne senjske radionice “Srijeda za 5”

I ove godine družimo se s djecom na našoj knjižničnoj plaži. Jako nas veseli što je ovaj program zaživio i što traje već šestu sezonu. Svi znamo da je ljetno razdoblje dugo i bez sadržaja pa ovakav edukativno – zabavan program veseli i djecu i njihove roditelje, kaže ravnateljica Gradske knjižnice Senj Ana Prpić Rogić

SENJ I ovoga srpnja u Gradskoj knjižnici Senj svoj prostor za druženje i učenje kroz igru pronaći će najmlađi Senjani. U tijeku su prijave za popularne radionice “Srijeda za 5” Dječjeg odjela senjske knjižnice u kojima mogu sudjelovati djeca od tri do 12 godina. Voditeljice su Ana Prpić Rogić i Ivana Podolšak, a ulaz na radionice je besplatan. Djecu zainteresiranu za ljetni program roditelji mogu prijaviti usmeno u radno vrijeme knjižnice, telefonom (053 881 108), putem facebooka knjižnice do ponedjeljka 8. srpnja.
“I ove godine družimo se s djecom na našoj knjižničnoj plaži. Jako nas veseli što je ovaj program zaživio i što traje već šestu sezonu. Svi znamo da je ljetno razdoblje dugo i bez sadržaja pa ovakav edukativno – zabavan program veseli i djecu i njihove roditelje. I ove godine će se radionice održavati u Dječjem odjelu Gradske knjižnice Senj svaku srijedu u srpnju u jutarnjim satima, besplatne su, a vode ih knjižničarke Ana Prpić Rogić i Ivana Podolšak“, najavljuje ravnateljica Gradske knjižnice Senj Ana Prpić Rogić.
Ovogodišnje radionice obogaćene su novitetima.
“Imamo i par novosti ove godine. Naime, proširili smo dobni raspon polaznika pa smo tako ove godine složili program za djecu od tri do 12 godina, dakle za predškolce i za učenike nižih razreda osnovne škole. Osim toga, uz tradicionalne radionice, program “Srijede za 5″ smo obogatili i s dvije kazališne predstave zagrebačkog kazališta Smješko. Predstave su edukativne i vesele, s interakcijom glumaca s publikom. Radujemo se veselom druženju na našoj knjižničnoj plaži”, poručuje ravnateljica Rogić.
Bit će to raznovrstan srpanj u senjskoj knjižnici, sačinjen od predstava, kreativnih radionica izrade ukrasa, igara, čitanja, svega onoga što veseli dječicu. Sve radionice održavat će se od 11 sati.
“Bit će zabavno, poučno, opušteno i lijepo baš kao i svake godine. Jedva čekamo”, veseli se ravnateljica i poziva na lijepo druženje u Gradsku knjižnicu Senj.

 

RASPORED RADIONICA

10. srpnja
Kazališna predstava kazališta Smješko “Znakovi za najmanje”
Cilj predstave je djeci na jednostavan način, kroz igru i zanimljive situacije istaknuti važnost pravilnog ponašanja u prometu. Glavni lik
predstave je semafor koji neumorno prati promet na raskršću. On djecu upoznaje sa svojim prijateljima, prometnim znakovima, i pokazuje im kako oni pomažu djeci.

17. srpnja
Radionica “Ljeto, ljeto svuda oko nas”
Čitanje, razgovor i igre s temom ljeta i mora te izrada ukrasa s morskim
i ljetnim motivima.

24. srpnja
Kazališna predstava kazališta Smješko “Ninin svijet mjehurića“
Riječ je o dječaku, koji otkriva svijet, gledan kroz mjehurić sapunice, na čijem putu nailazi na “mala i velika iznenađenja”. Kroz svoje higijenske navike i nadimak “Zmazanko”, Nino djecu uvodi u svijet mašte, odrastanja, pravilne higijene i zdrave ishrane.

31. srpnja
Radionica “Igrajmo se zajedno”
Zabavno – edukativna natjecanja u znanju i vještinama.

error: Content is protected !!