Primanje za genijalca Bornu koji bi jednog dana mogao pokucati na vrata gradonačelnika s ponudom: kupujem dvorac

Borna Gudac zaslužio je primanje kod gradonačelnika Kraljevice osvajanjem prvog mjesta na državnom natjecanju iz informatike

KRALJEVICA Gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić primio je u gradskoj vijećnici mladog sugrađanina koji bi jednog dana mogao pokucati na vrata s idejom da kupi dvorac u Kraljevici. Mladić iz Kraljevice zove se Borna Gudac i primanje je zaslužio osvajanjem prvog mjesta na državnom natjecanju u informatici, u kategoriji algoritmi. Naime, državno natjecanje iz informatike ima tri kategorije. Učenik petog razreda zadovoljan je natjecanjem u Vodicama, ali ne u potpunosti. Zašto zadovoljan, zašto pomalo nezadovoljan?
– Zadovoljan sam natjecanjem, ali bio bi zadovoljniji da je natjecanje bilo teže. Ovako, četiri dana smo bili na odmoru, otkrio je Borna Gudac koji je na županijskom i državnom natjecanju osvojio 100 posto bodova.
Gradonačelnik Čandrlić čestitao je Borni, zahvalio se svima koji rade s državnim prvakom i poželio da učenik OŠ Kraljevica jednog dana učini nešto korisno za Kraljevicu.

A otkud dvorac s početka priče? U Novskoj su također imali male informatičke genijalce. Kad takvi posluju sa svijetom, vrte se milijuni. Jednog dana gotovo golobradi mladić pokucao je na vrata gradonačelnika Novske s idejom da kupi dvorac u svom mjestu. Obzirom da Kraljevica ima dvorac, tko zna… Možda na nekom od sljedećih susreta gradonačelnika i Borne tema bude kupnja dvorca.
Kupci dvorca obično dolaze na sastanke s tjelohraniteljima, a Borna je u gradsku vijećnicu stigao u društvu oca Gorana koji je, prema riječima gradonačelnika s kojim je išao u razred također bio genijalac, mentorice Licie Grohovac i ravnatelja OŠ Kraljevica Davora Juriše. Da gradonačelnik kao domaćin ne ostane sam pobrinule su se gradske djelatnice Matea Dundović i Paula Vučković.

error: Content is protected !!