Primorsko-goranska županija u posezoni ipak narančasta

Ravnatelj NZZJZ PGŽ prof.dr.sc. Vladimir Mićović pozvao je još jednom građane da, s obzirom na sve bržu transmisiju delta soja, ne odgađaju cijepljenje

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti ECDC je objavio novu korona kartu Europe prema kojoj je kompletna Hrvatska u crvenom. No, temeljem brojki, jasno je da Primorsko-goranska županija spada u narančastu zonu zdravstvene sigurnosti.

Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se na tjednoj bazi, a na temelju 14-dnevne incidencije, odnosno 14-dnevnog kumulativnog broja novooboljelih osoba i dnevnog udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih. Gledajući isključivo Primorsko-goransku županiju, a prema podacima ECDC-a, u četvrtak je 14-dnevna incidencija novooboljelih na 100 tisuća stanovnika iznosila 129,10 a 14-dnevni udio broja pozitivnih testova unutar broja testiranih iznosio je 1,75 posto te Primorsko-goranska županija posezonu nastavlja u narančastom.

Tjedni broj testiranih osoba na 100 tisuća stanovnika i dalje je vrlo visok i iznosi 5.579 testiranja. Zelenom su na karti ECDC-a označene regije kojima je 14-dnevna incidencija zaraženih na 100 tisuća stanovnika manja od 50, a udio pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih manji od 4 posto ili je 14-dnevna incidencija manja od 75, a udio pozitivnih manji od 1 posto.

Ravnatelj NZZJZ PGŽ prof.dr.sc. Vladimir Mićović, dr.med. pozvao je još jednom sve građane da, s obzirom na sve bržu transmisiju delta soja, ne odgađaju cijepljenje te podsjetio na dostupne platforme za naručivanje na cijepljenje protiv COVID-19, direktno putem e-mail adrese: cijepljenje.poslovni@zzjzpgz.hr ili telefonom na 051/554-802, preko liječnika obiteljske medicine te platforme cijepise.zdravlje.hr.

error: Content is protected !!