Priznanje filmu “Bakar – walk through history” /2’50”/ 2020.

Međunarodni žiri festivala 23. ITF’CRO dodijelio je Posebno priznanje autoru Krešimiru Černeki

BAKAR Promotivnom filmu “Bakar – walk through history” /2’50”’/ 2020., autora Krešimira Černeke, međunarodni žiri festivala 23. ITF’CRO dodijelio je Posebno priznanje. Na ovogodišnji Interstas pristiglo je 412 turističko-promidžbenih filmova iz 147 država. Za neku od nagrada nominirano je 178 filmova iz 63 države (159 iz inozemstva i 19 iz Hrvatske). Međunarodni žiri festivala nagradio je 29 autora, filmova, producenata iz 17 zemalja svijeta (od toga: 17 iz svijeta i 12 iz Hrvatske).

Film autora Krešimira Černeke prikazuje bakarske turističke adute kroz manifestaciju “Šetnja kroz povijest – Bakar na vrhu”. Audio-vizualni materijal traje ukupno tri minute, a izrađen je za Turističku zajednicu Grada Bakra, kao promo materijal za domaće i strano turističko tržište.
“Kadrovi šetnje kroz bakarsku povijest snimljeni su na ovogodišnjem Margaretinom letu u Bakru, koje je ove godine doživjelo nešto drugačije, a time i zanimljivije izdanje. Materijal je snimljen tehnikom usporenih snimki, a korišteni su i materijali iz zraka. Bakar je uvijek izvrsna kulisa za inspiraciju i snimanje, u to nema sumnje. U ime cijele ekipe zahvaljujem se TZ Grada Bakra, odnosno Sonji Jelušić Marić, kao i gradonačelniku Bakra na ukazanom povjerenju. Izgleda da smo svi zajedno kreirali nesvakidašnji materijal i malenom gradiću uz more vratili stari sjaj“, kazao je Černeka, dodajući kako je zadovoljstvo tim veće što je konkurencija na poznatom turističkom festivalu bila ogromna.

U izradi promo filma pomogli su još Siniša Barčić, kao snimatelj i Fabijan Černeka kao scenarist. Priznanja najboljima trebala su biti uručena na završnoj svečanosti 27. Interstasa, manifestacije i smotre turizma, filma i krajobraza te 23. ITF’CRO – festival turističkog filma pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske. Nažalost, zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, završnica cjelokupne manifestacije s dodjelom međunarodnih turističkih i film/festivalskih nagrada Laureatima 2020, koja se trebala održati 11.-13. studenog 2020, u Gradu Solinu, odgađa se za neki povoljniji termin. Kada se situacija stabilizira, laureatima-dobitnicima svih međunarodnih turističkih nagrada uručit će se ove prestižne međunarodne nagrade na prigodnoj svečanosti.

Podsjetimo da je Bakar zablistao na ovogodišnjem Interstasu s tri osvojene nagrade. Posebno priznanje Interstas 2020. dodijeljeno je gradonačelniku Bakra Tomislavu Klariću, Zlatni Interstas 2020. za izvrsnost u radu Turističkoj zajednici Grada Bakra te festivalska nagrada Posebno priznanje za film Krešimira Černeke iz produkcijske kuće Creative Media.

error: Content is protected !!