Procesija i misa za Gospu Ribarsku u Senju

Kip Majke Božje Karmelske – Ribarske, nosili su ribari, pratile su je djevojčice u bijelim haljinama, uz pjevanje katedralnog zbora i zvukove Gradske glazbe Senj

SENJ Gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić predvodio je u senjskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije večernju svečanu misu u povodu proslave blagdana Gospe Karmelske. Biskup je predvodio misu u zajedništvu s kanonicima Senjskog kaptola: penitencijarom Tomislavom Šporčićem, kantorom koji je i domaći župnik Richardom Pavlićem i Silvijom Milinom; te začasnim kanonicima i ostalim svećenicima: kancelarom i tajnikom Mišelom Grgurićem, rektorom Bogoslovije Marijom Gerićem, ogulinskim župnikom Nikolom Pršom, župnikom u Donjem Lapcu Dinom Rupčićem, župnikom Cvitovića Šimom Božićem, župnikom Brinja Josipom Tomljanovićem, te župnim vikarima Mariom Kraljem i Igorom Lulićem. Pjevanje je predvodio katedralni zbor pod vodstvom Ivana Prpića Špike, uz orguljsku pratnju Milana Dučića.

Biskup Križić u propovijedi je naglasio da nam Crkva, od samih početaka, predstavlja Mariju kao uzor vjere, a i Isus je u svom navještaju sav naglasak stavio na vjeru. Vjera daje čovjeku izdržljivost u svim poteškoćama života, naglasio je biskup. Biskup Križić završio je propovijed pozivom na molitvu i da budemo nositelji Isusa u svom srcu.

Poslije mise, gospićko-senjski biskup Zdenko Križić vodio je sa svećenicima i svečanu tradicionalnu procesiju gradom Senjom. Kip Majke Božje Karmelske – Ribarske, nosili su ribari, pratile su je djevojčice u bijelim haljinama, uz pjevanje katedralnog zbora i zvukove Gradske glazbe Senj. Sudjelovali su brojni Marijini štovatelji i turisti.

Ispred katedrale, završne riječi o značenju slavljenja Majke Božje Lurdske i o njezinoj pobožnosti u našem narodu izrekao je, kao i završnu molitvu, voditelj trodnevnice uoči slavlja Gospe Karmelske, u Senju poznate kao Gospa Ribarska, preč. Mario Gerić, rektor Bogoslovnog sjemeništa u Rijeci. Župnik Richard Pavlić zahvalio je biskupu, svećenicima i svima koji su i ove godine pridonijeli svečanosti ovog slavlja.

error: Content is protected !!