PROMO Opremanje apartmana na moru

Manji apartmani iziskuju veću maštovitost, ali i često posezanje za namještaj po mjeri radi maksimalne iskoristivosti prostora i funkcionalnosti

Sezona godišnjih odmora je pred vratima. Hrvatska je zemlja čija se ekonomija zasniva na turizmu i popunjenosti hotela i apartmana. Vlasnici privatnoga smještaja u Hrvatskoj bore se za svakoga gosta i za što bolju popunjenost. Jedan od najboljih načina kako privući goste i osigurati dobru popunjenost apartmana na moru osim lokacije jest i uređenost samog interijera apartmana, njegova funkcionalnost i prilagođenost današnjim trendovima. Puno je lakše urediti veliki apartman u odnosu na male apartmane do 40m2. Manji apartmani iziskuju veću maštovitost, ali i često posezanje za namještaj po mjeri radi maksimalne iskoristivosti prostora i funkcionalnosti. Ukoliko ne morate paziti na budžet, ako imate maleni apartman svakako Vam savjetujemo da angažirate tvrtku za uređenje interijera i izradu namještaja po mjeri koja će Vam ponuditi najoptimalnije rješenje za Vaš apartman.

Ako ne možete angažirati tvrtku za izradu namještaja po mjeri i uređenje interijera, a imate maleni apartman, svakako Vam savjetujemo da izbjegavate tamne tonove i masivan namještaj koji će zagušiti to malo prostora koji imate. Maleni apartman obojite u svijetle tonove prilagođene podneblju gdje se apartman nalazi. Na moru su to najčešće nježni tonovi lavande, pijeska, masline, mora i kamena. Dobar savjet za maleni apartman su velika ogledala koja vizualno otvaraju prostor i čine ga većim.

Budući da gosti ne paze na tuđu imovinu, naš savjet je da koristite namještaj, vaze, posuđe koje se ne može tako lako razbiti, oštetiti i ishabati. Stoga ne kupujte skupocjene detalje unutar apartmana pa čak niti skupi namještaj jer će Vam poslije biti žao kada se ošteti. Stvari na kojima u apartmanu ne smijete štedjet su krevet i kuhinja. Krevet mora biti kvalitetan kao madrac na kojem se spava. Nema gore nego kada se gost na godišnjem odmoru na naspava dobro. Druga stvar gdje se ne smije štedjeti je kvalitetna i funkcionalna kuhinja sa svim popratnim aparatima koji olakšavaju kuhanje. Svaka kuhinja od popratnih aparata bi morala imati kuhalo za vodu, blender, mikser i mikrovalnu pećnicu. Kada govorimo o podovima u apartmanima, izbjegavajte tepihe i tepisone jer su teški za održavanje. Najbolje i najdugotrajnije rješenje za podove su pločice. Danas uistinu ima veliki izbor pločica, od klasičnih do imitacija drveta.
Čistoća apartmana iznajmljuje apartman. Kupaonica mora biti čista, uredna, sa sredstvima za tuširanje i pranje ruku, ručnicima i toaletnim papirom. Posteljina i plahte također moraju biti svježe oprane i mirisne kako bi ostavile dojam kod gostiju.

Svaki apartman mora imati klima uređaj i brzi internet. Napišite gostima u apartmanu šifru za internet da ne moraju tražiti okolo i gubiti vrijeme. Također, ako je signal slab – kupite pojačivače signala i postavite ih u svaki apartman. Tanki televizor sa puno programskih kanala također je “must have” svakog apartmana. Dobro bi bilo da u apartmanu imate sef i pomoćni dječji krevetić.
Ukoliko apartman posjeduje balkon ili dvorište, bilo bi dobro da gosti imaju osiguran roštilj i dječje igralište za djecu. Balkon ukrasite sa zelenilom – najbolje umjetnim cvijećem koje je otporno na veliko sunce, a daje svježinu.