Slavili 55 godina završetka škole s 96-godišnjom razrednicom Gudac

U dvorcu Frankopan danas se okupilo 17 nekadašnjih osnovnoškolaca iz generacije koja je osnovnu školu u Kraljevici završila 1963/64. godine

KRALJEVICA Generacija osnovnoškolaca iz Kraljevice 1963/64. proslavila je 55. obljetnicu završetka osnovne škole. Okupili su se u dvorcu Frankopan i prisjetili školskih dana. Osmi razred te je godine završilo 41 učenica/učenik. Danas se okupilo 17 nekadašnjih osnovnoškolaca. Nisu mogli doći prisustvovati oni koji nisu imali sreće sa svojom generacijom dohvatiti zrele godine: Ivan Bruketa, Danko Kraišnik, Josip Mrše, Darko Polić, Mario Rubinić, Višnja Svetić, Ivica Troskot, Lea Lerh i Stanislav Tarle. Nada Štranger je po završetku osmog razreda odselila u Srbiju i s njom se nije uspjela uspostaviti veza. Svi ostali žive na području Kraljevice i okolice. Jedna učenica živi u Njemačkoj, ali redovito prisustvuje susretima.

FOTO Eduard Tucaković

Posebnost susreta je razrednica Jelena Gudac koja je sa svojih 96 godina jedna je od najstarijih stanovnica Kraljevice.
Ova generacija obilježava jubileje već punih 20 godina, od 1999. godine kada su se prvi put okupili da bi obilježili 35 godina završetka osmog razreda i 50 godina života. Tom prvom susretu prisustvovalo je ukupno 27 učenica (16) i učenika (11) i razrednica.
Generacija se okuplja svake godine, prvi petak u mjesecu rujnu, u organizaciji učenica Gordane (Strelec) Černi i Mirice (Juričić) Sokolić.

FOTO Eduard Tucaković