Prva škola u Triblju postala oaza za odmor – Mansion Art House 1800

Priču o kući staroj 220 godina donosi naš partnerski portal Trend51.net, koji uz portale Torpedo.media, PodUckun.net, Tunera.info, Bodulija.net i Lanterna.news čini Regionalnu news mrežu

Piše Nina JOVIĆ

TRIBALJ Kultni biser pod nazivom Mansion Art House 1800 nalazi se u Triblju, malom mjestu koje može puno ponuditi. Udaljeno je svega sedam kilometara od mora, odredište je paraglajdera, ima šetnicu uz rijeku Dubračinu do Crikvenice te Tribaljsko jezero, idealno za ribolov. Zanimljivo je da je u kući 1856. godine osnovana prva škola u tome kraju, što dokazuje spomen ploča na kući i uvrštenje u turistički vodič Vinodola.

Pri uređenju maksimalno je sačuvana autentičnost kuće izgrađene prije 220 godina, tako da se gosti zaista mogu osjećati posebno među romaničkim kamenim stupovima, kamenim svodovima i pragovima. Posebnosti ima puno, a još jedna od njih je da je kompletno izgrađena rukama vrsnih kamenoklesara s tribaljskog područja.
U prizemlju se nalazi potpuno opremljena kuhinja s blagovaonskim stolom, a na katu prostrani dnevni boravak s radnim stolom, četiri spavaće sobe s king-size krevetima i dvije kupaona.

U velikom dvorištu se nalazi bazen sa suncobranima i ležaljkama te još jedna, izdvojena kupaona. Na raspolaganju imate kamin, a u konobi biljar te stolni nogomet. Ako se zaželite fitnessa, ne brinite jer kuća omogućuje i sprave za vježbanje. U vrtu se nalazi prava mala oaza začinskih bilja, a iza kuće ogromna livada s posađenim voćkama. Najposebnije među njima su amula i smokva, stare otprilike koliko i kuća.

Ako ste se zaželjeli mirnog i toplog obiteljskog odmora, Mansion Art House 1800 je idealan izbor. Uživat ćete u posebnom eksterijeru i pomno osmišljenom interijeru sa pregršt aktivnosti koje vam nude.
Sve detalje o Mansion Art House 1800 potražite na https://www.booking.com/hotel/hr/villa-fides-1800.hr

Mansion Art House 1800

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank