Prvi put apsolutni šampion novljanskih vinara dama

Graševina Vanje Kern Njavro ocijenjena je najvišom ocjenom među 28 uzoraka na tradicionalnom ocjenjivanju vina novljanskih vinara amatera

NOVI VINODOLSKI U organizaciji Udruge prijatelja grožđa i vina Ružica Vinodola iz Novog Vinodolskog održano je tradicionalno ocjenjivanje vina, novljanskih vinara amatera. Na ocjenjivanje je prijavljeno 28 uzoraka i to 18 bijelih i deset crnih vina.

Komisija u sastavu: Patricia Sandalj Rumac, Marija Stan Kolar i Mario Jeličić garantirala je realnu i kvalitetnu ocjenu. Nakon ocjenjivanja nameće se zaključak da vinari iz godine u godinu napreduju te da se u Novom proizvode i piju sve kvalitetnija vina, na ponos Vinodola, samog Novog Vinodolskog te Udruge Ružica Vinodola koja gaji i potiče razvoj vinogradarstva i vinarstva u Vinodolu, a posebice u Novom Vinodolskom.

Zlatne diplome za bijela vina ove godine pripadale su Vanji Kern Njavro, Miljenku Blaževiću, Željku Blažekoviću, i Želji Šoštariću Fumiću. Srebro kod bijelih vina zaslužili su: Željko Blažeković, Zlatko Juranić i Vedran Švast. Za nijansu slabije ocjene i brončanu diplomu za svoja bijela vina dobili su: Josip Tomić – Terilo i Boris Mataija. Ostala bijela vina ostala su ispod diplomske crte.

Zlatnu diplomu za ovu godinu kod crnih vina osvajaju Vinko Rubčić Mačak i Darko Svetić. Srebrne: Nikica Rubčić i Vanja Kern Njavro, dok je brončana diploma pripala Miljenku Manestru. Ostala crna vina ostaju ispod crte.

Po prvi puta apsolutnim šampionom među novljanskim vinarima proglašena je žena. Graševina Vanje Kern Njavro ocijenjena je najvišom ocjenom od svih uzoraka koja su došla na ocjenjivanje kod komisije.

Zahvale sudionicima i ocjenjivačkoj komisiji, kao i čestitke najboljima uputili su predsjednik udruge „Ružica Vinodola“ Željko Šostarić Fumić i tajnik udruge Velibor Velo Topolovec. Nakon ocjenjivanja nastavljeno je tradicionalno druženje vinara i članova udruge.