FOTO/VIDEO Prvi put se u Novom zaigrala košarka u kolicima

Na turniru je nastupilo pet ekipa, a među igračima i Novljanin Vencel Deranja

NOVI VINODOLSKI Sportski povijesni dan za Novi Vinodolski. Prvi put se u Novom zaigrala košarka u kolicima. Košarkaški kluba osoba s invaliditetom Kostrena na igralištu malih sportova u Novom Vinodolskom organizirao je turnir “tri na tri” na kojem je nastupilo pet ekipa. Među njima i Novljanin Vencel Deranja koji je nogu izgubio u Domovinskom ratu.

Što su košarkaši zaslužili nego aplauz? Ne samo zbog svoje odlučnosti već i stoga što su bili jači od sunca koje je pržilo kao da je početak kolovoza. Košarkaški boj je bilo srce od junaka, no nije ni “svjetlo oružje” beznačajno. Kolica u kojima se igra košarka stoje i do 40 tisuća kuna. Naravno, nismo znali da košarka u kolicima ima elemente formule 1. Nisu svake gume za svaki teren. Jedne su gume za kolica za košarku u dvorani, a druge za košarku na otvorenom. Turnir je vodio trener kostrenskih košarkaša, ali i hrvatski izbornik koji će sljedeći tjedan početi pripremati košarkaše za europsko prvenstvo Siniša Kuharić.

Turnir je osvojila ekipa Gemišteki Varaždin koja je u finalu svladala Šibenik 8:4. U utakmici za treće mjesto Vinogradi su pobijedili Žutu strijelu 12:4. Peto mjesto pripalo je ekipi Ne viči.

Turnir košarke u kolicima organizirao se uz pokroviteljstvo Grada Novog Vinodolskog i manifestacije Fit 4 Novi. Svojim dolaskom su košarkaše podržali gradonačelnik Novog Tomislav Cvitković, predsjednik gradskog vijeća Neven Pavelić i novljanski košarkaši trener Miroslav Maričić.

 

error: Content is protected !!