Pučku pravobraniteljicu najviše zanimalo kako žive siromašni i stariji Senjani

Predstavnici Grada Senja upoznali su pravobraniteljicu Vidović s gradskim socijalnim programom te ulaganjima u najmlađe

Senj – Tijekom trodnevnog obilaska Ličko- senjske županije kojem je cilj bio detaljnije upoznavanje s problemima građana teritorijalno najveće hrvatske županije, pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa svojim suradnicima posjetila je grad Senj.

“Naravno, nezaobilazno mjesto bilo je i Grad Senj gdje smo došli upoznati se sa situacijom kakva je tamo gdje građani uistinu žive, kako ostvaruju svoja prava, osjećaju li se diskriminiranima, ne samo u odnosu na grad u kojem žive nego na sve segmente života, na sva javnopravna tijela” rekla je pravobraniteljica.

Osobe koje smatraju da su im ugrožena ili povrijeđena ljudska prava, ili da su diskriminirani, mogli su razgovarajući sa savjetnicima pravobraniteljice iznijeti svoj problem i pritužbe.

“Moji savjetnici su primali pritužbe, no u ovom trenutku je preuranjeno govoriti i o broju i o njihovom sadržaju. Mi smo nadležni za zaštitu i promociju ljudskih prava, pogotovo ako građani smatraju da neko tijelo javne vlasti krši neko njihovo pravo ili se osjećaju diskriminiranima”, rekla je Vidović te poručila građanima kako svoje pritužbe mogu i osobno dostavljati Područnom odjelu u Rijeci na adresi Korzo 2a, koji je najbliži građanima Senja, a mogu ih slati i e- mailom ili putem telefona: 051 563 786.

“Mi ne možemo obećati nikakav ishod, ali ono što možemo obećati je da ćemo svakoj pritužbi pristupiti maksimalno profesionalno, savjesno, ambiciozno i napraviti sve što je u našoj moći da, ako je neko pravo prekršeno, damo preporuku kojom će se takva situacija promijeniti”, rekla je pravobraniteljica Lora Vidović.

Pravobraniteljica se sastala s predstavnicima Grada Senja na čelu s predsjednikom gradskog vijeća Željkom Tomljanovićem, a razgovaralo se o temama koje su od osnovnog životnog značaja za sve stanovnike, poput opskrbe vodom, električnom energijom, prometne povezanosti, odlaganja otpada, zdravstva. Pravobraniteljicu Vidović posebno je zanimalo kako se vodi briga o najranjivijem dijelu stanovnika – siromašnima, posebno onima starije životne dobi. Jure Tomljanović, v.d. pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Senja i Mislav Bilović savjetnik za kulturu i društvene djelatnosti upoznali su pravobraniteljicu s mjerama koje Grad provodi kroz socijalni program te druge programe važne za poboljšanje standarda stanovnika. Između ostaloga, predočili su kako grad brine o svojim najmlađim stanovnicima istaknuvši kako su ove godine sva djeca upisana u dječji vrtić te kako je u tijeku i rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića Travica. Grad Senj financira i program Produženog boravka u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića. Pravobraniteljica je izrazila zadovoljstvo održanim sastankom i izrazila želju za nastavkom dobre suradnje.

error: Content is protected !!