Radnicima Jadrana tisuću kuna božićnice i dvije tisuće kuna nagrade

Svim zaposlenicima koji su radili najmanje 60 dana, isplaćen je i regres za godišnji u iznosu od 50 kuna po danu

CRIKVENICA Svim zaposlenicima Jadrana d.d., vodeće hotelijersko-turističke tvrtke na crikveničko-vinodolskoj rivijeri, koji su u radnom odnosu tijekom ove godine bili najmanje 60 dana, isplaćen je regres za godišnji odmor od 50 kuna po danu odmora. Uz to, na računima im je i po tisuću kuna božićnice, te nagrada u iznosu od dvije tisuće kuna. Sve to je rezultat uspješnog ovogodišnjeg poslovanja kompanije koja je, poslije višegodišnjih problema, od lanjske godine ponovo u poslovnom uzletu. Od kako su crikveničku tvrtku lanjske godine vlasnički preuzela dva hrvatska obvezna mirovinska fonda, PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, te osigurali sredstva za poslovanje i intenzivne investicije u obnovu objekata, podizanje kvalitete smještaja, te razine i raznovrsnosti usluga, vidljivi su vrlo kvalitetni pomaci u ostvarenim rezultatima poslovanja, ističu u Jadranu.
U prvih devet ovogodišnjih mjeseci ukupni poslovni prihodi premašili su 101 milijun kuna, što je povećanje od 22 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Posebno je uspješno bilo treće tromjesečje u kojem su prihodi bili 26 posto veći nego u tom razdoblju prošle godine. Za takve rezultate, uz povećanje ukupne učinkovitosti, vodstvo tvrtke nagradilo je ljetos zaposlenike s povećanjem plaća za šest posto, te isplatom stimulativnih dodataka od po tisuću kuna za plaće u mjesecima glavne turističke sezone.
“Rast prihoda Grupe Jadran d.d. u najvećoj je mjeri rezultat novog investicijskog ciklusa, koji je, s povećanjem konkurentnosti, odnosno povećanjem kvalitete usluga i podizanjem kategorije smještaja u hotelima i kampovima, omogućio povećanje cijena. Iako se i kod nas, kao i u drugima destinacijama na Jadranu, ovog ljeta osjećao manjak gostiju u odnosu na prošlu godinu, u prvih devet mjeseci prihodi od smještaja bili su nam 18 posto veći nego lanjski, a prihodi od najma za čak 51 posto. Posebno nam je bio dobar kolovoz, kada je zabilježen porast prihoda od čak 37 posto. U sve to ugrađen je trud naših zaposlenika, pa su uz povećanja plaća i nagrade posljedica takvih rezultata“, ističe predsjednik uprave Jadrana
Goran Fabris.

error: Content is protected !!