Ronilački centar Mihurić nabavio novi, brži brod

Ronilački centar Mihurić nabavio novi, brži brod

FOTO: Ronilački centar Mihurić

Brzina je bila glavni razlog za kupovinu novog broda. Probna plovidba napravljena je do popularne pozicije, olupine „Peltastisa”. Nekada je vožnja do tamo trajala pola sata, a sada se stigne za 10 minuta

Selca – Prošli tjedan u Selce je stigao novi brod ronilačkog centra Mihurić, a već za vikend isprobali su ga prvi gosti iz Italije. Novi brod tri puta je brži od prošlog broda „Panitule” i u potpunosti je prilagođen roniocima.

Iako je bio svima drag, stari brod „Panitula” je prodan, a na njegovo mjesto došao je novi, brži model. Brzina je bila glavni razlog za kupovinu novog broda. Život je postao brz i sve oko nas je postalo brzo pa se ispostavilo i da ronioci žele što brže doći do zanimljivih lokacija. Stalno se otkrivaju nove ronilačke lokacije, kao što su olupine brodova „Regolo” i „Jakljan”. Nekada se za takve udaljenije lokacije organizirao cjelodnevni izlet, no sada će se moći u jutarnjem terminu napraviti dupli uron, vratiti u centar i ponovno isploviti popodne.

Probna plovidba napravljena je do popularne pozicije, olupine „Peltastisa”. Nekada je vožnja do tamo trajala pola sata, a sada se stigne za 10 minuta. Na brod dužine 10.9 metara i širine 3.3 metra stane 14 ljudi.

Prije nego je stigao iz Istre, na brodu su napravljene preinake kako bi bio prilagođen za prijevoz ronioca. Napravljene su posebne skale za izlaz iz mora, klupe s držačima za ronilačke boce, podignuta platforma za lakši ulaz i izlaz, a u kabini je jedno ležeće mjesto i oprema s kisikom u slučaju nužde. Opremljen je i radarom, GPS-om, ima wc, mali umivaonik, frižider i rešo.

error: Content is protected !!