RTL snima promidžbeni prilog u Novom

Emisija će predstaviti projekt Europske komisije – uvođenje wi-fi na javna mjesta u 224 hrvatska grada

NOVI VINODOLSKI Ekipa RTL došla je u Novi Vinodolski snimiti promidžbeni prilog o projektu uvođenja interneta na javnim mjestima koji financira Europska komisija. RTL je angažirala upravo Europska komisija koja želi putem medija prezentirati što su hrvatski gradovi dobili od projekta. Novi Vinodolski je među 224 hrvatska grada i općine koji su dobili po 15 tisuća eura za uvođenje wi-fi sustava. U promidžbenom prilogu koji će se emitirati sljedeći tjedan Novi je jedan od dva hrvatska grada koji će „ispričati“ svoju priču o projektu.

Odobrena sredstva utrošit će se na formiranje pet novih wi-fi lokacija: u Parku Ivana Mažuranića, na Trgu Vinodolskog zakona, u Narodnoj čitaonici, Domu kulture te na igralištu malih sportova. Trenutno Novi ima sedam wi – fi zona.

Ukupno je Europa za projekt izdvojila 42 milijuna eura. Od 13 tisuća prijavljenih europskih gradova, zeleno svjetlo EK je dobilo 2.800 gradova. Od prijavljenih 336 hrvatskih gradova i općina, uspješno je bilo 224, što Lijepu Našu po uspješnosti u kandidaturi svrstava u europski vrh.