S migrantima u kombiju namjerno se zabio u policiju u Novom

Uhićen je trojac koji se sumnjiči za organizirani prijevoz migranata. Neslužbeno doznajemo, incident se dogodio u Poslovnoj zoni Zapad

NOVI VINODOLSKI Bježeći policiji, s migrantima u kombiju, 42-godišnjak se namjerno zabio u policijsko vozilo u Novom Vinodolskom. Prometna se dogodila jučer u 9,05 sati, nakon što se vozač kombija bjelovarskih registracija odbijao zaustaviti te pokušao pobjeći, izvješćuje PU primorsko-goranska ne navodeći točnu lokaciju. Naš portal je dobio snimku na kojoj je zaustavljen razbijeni kombi, uz policijsko vozilo, u Poslovnoj zoni Zapad.

Policijski službenici su prethodno zaustavili i uhitili 40-godišnjaka kod Ravne Gore. Uhićen je i 41-godišnjak na Jadranskoj magistrali kod Novog Vinodolskog koji je u kombiju Opel, bjelovarskih registarskih oznaka, prevozio više stranih državljana.

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenice, u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom spomenutih hrvatskih državljana, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma. Riječ je o počiniteljima za koje se sumnja da su organizirano i protuzakonito prevozili više stranih državljana na području Republike Hrvatske te im iz koristoljublja omogućili nedozvoljeno kretanje, s namjerom ilegalnog izlaska iz Republike Hrvatske.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su se navedeni organizirali kako bi za određeni novčani iznos prevezli više stranih državljana koji nemaju dozvolu zadržavanja ili boravka na području Republike Hrvatske, odnosno Europske unije.

Po završetku istraživanja, zbog osnove sumnje u počinjenje spomenutog kaznenog djela, svi osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te predani pritvorskom nadzorniku. Uz to je 42-godišnji osumnjičenik prijavljen i za kaznena djela prisila prema službenoj osobi u pokušaju te oštećenje tuđe stvari, dok je prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

error: Content is protected !!