S osnovnom školom pozdravilo se 44 senjskih učenika

Ka srednjoj školi zaputit će se 36 učenika iz matične škole u Senju, dvoje iz Područne škole Sv. Juraj i šest iz Područne škole Krasno. Kao što je uobičajeno, osmaši su odjenuli majice s posebno odabranim natpisima i bojama, ove godine rozim i zelenim

SENJ Osmogodišnje školovanje završilo je 44 učenika osmih razreda s područja Grada Senja, 36 iz matične škole u Senju, dvoje iz Područne škole Sv. Juraj i šest iz Područne škole Krasno. Zadnji dan škole obilježen je prigodnim druženjem učenika, učitelja, profesora, roditelja. Kao što je uobičajeno, osmaši su odjenuli majice s posebno odabranim natpisima i bojama, ove godine rozim i zelenim. Danas je u senjskoj osnovnoj školi veselo, vedro, lijepo, ali pomalo i tužno zbog rastanka s profesorima i prijateljima.

„Četvrti razredi opraštaju se od svojih učiteljica pa ima i suza i plača. Osmaši slave sa svim djelatnicima, učenicima i roditeljma uz zajedničku zakusku i kolače koje su pripremili roditelji učenika. Opraštamo se s njima što se tiče školskog rada, sjedenja u školskim klupama, školskog druženja ali ćemo s učenicima i roditeljima i dalje puno surađivati jer osnovna škola mora odraditi upise učenika u srednju školu. Ovo je jedna dobra generacija, s njima nismo imali nikakvih problema i nadam se da će tako i ostati. Današnji dan s njima bio je jako lijep“, rekla je ravnateljica senjske osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića Rosanda Bilović.

Dobro su se zabavili senjski osmaši ovog zadnjeg dana koji će im, bez sumnje, ostati u trajnom sjećanju. Zadovoljni što je jedan dio obrazovanja iza njih, najprije će se nekoliko dana odmoriti, a potom slijede odluke i pripreme za upise u srednje škole.

error: Content is protected !!