SDP-PGS: Rukavina koristi položaj da bi utjecao na odabir koncesionara plaže

Predsjednici PGS-a i SDP-a odgovorili na današnje pismo crikveničkog gradonačelnika Rukavine

CRIKVENICA Predsjednik PGS-a Crikvenica Branko Kleković i predsjednik SDP-a Mario Kružić odgovorili su gradonačelniku CVrikvenice Damiru Rukavini koji je u današnjem obraćanju javnosti pozvao crikvenički SDP i PGS da se javno izjasne jesu li za to da koncesiju na crikveničku plažu na 20 godina dobije firma osnovana pred sam natječaj za koncesiju, s jednim zaposlenikom.

“Želimo obavijestiti gradonačelnika Rukavinu kako postupak davanja koncesije provode za to nadležne institucije koje odlučuju sukladno zakonu, a ne subjektivnom osjećaju. Također ćemo ga podsjetiti kako je postupak davanja koncesije tajan sukladno Zakonu o koncesijama te da shodno tome ne možemo komentirati prijedlog odluke o davanju koncesije. Pomalo nas čudi do koje mjere pod krinkom javnog interesa gradonačelnik Rukavina koristi svoj službeni odnosno društveni položaj i utjecaj da se ne obavi odabir najpovoljnijeg koncesionara, a sve stoga što se trgovanje utjecajem prema Kaznenom zakonu kažnjava kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Zbog svega navedenoga očekujemo da nadležno državno odvjetništvo pokrene odgovarajući postupak protiv gradonačelnika Rukavine i osigura nadležnim tijelima uvjete za postupanje sukladno zakonima RH, a ne zakonima ulice.

No, kada već gradonačelnik Rukavina dijeli savjete davatelju koncesije o tome kojega koncesionara izabrati htjeli bi ukazati na dvostruka mjerila u poimanju gradonačelnika Rukavine vezano uz dobivanje koncesija. Naime, podsjetiti ćemo građane Crikvenice i širu javnost kako se svojevremeno sadašnji gradonačelnik Rukavina, a tadašnji osnivač i direktor društva Sando d.o.o. javio na natječaj za davanje koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja javne rasvjete na području Grada Crikvenice sa tvrtkom čiji je temeljni kapital iznosio 23.600 kuna te je, gle čuda, dobio koncesiju. Također je bitno za istaći kako je drugi ponuđač bio ni manje ni više nego HEP koji je svojim financijskih i organizacijskim potencijalom bio kudikamo sposobniji ponuđač od tvrtke Sando d.o.o. O daljnjim postupcima vezanim uz gradonačelnika Rukavinu i tvrtku Sando d.o.o. radije ne bismo ovim putem obzirom da je gradonačelnik Rukavina još uvijek nepravomoćno kazneno osuđen.

Kružić i Kleković

Što se pak tiče upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Crikvenice i dodijeli koncesijskih odobrenja također bi htjeli ukazati na dvostruka mjerila u postupanju. Naime, poznato vam je kako je protekle godine Grad Crikvenica investirao 608.044,36 kuna u uređenje šahovske plaže kao jedne od tematskih plaža na području Grada Crikvenice. No ono što je u tome svemu sporno je to kako je koncesijsko odobrenje za upravljanje plažom dobilo novoosnovano jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću MB-COP u vlasništvu bliske osobe gradonačelnika Rukavine, a čiji je temeljni kapital bio 10 kuna.

 

Zbog svega ranije navedenoga mišljenja smo da je gradonačelnik Rukavina zadnja osoba koja bi trebala nekoga prozivati i dijeliti savjete vezano uz postupak dodjele koncesije i gospodarsko korištenje plaže Gradsko kupalište. I zaključno, ono što tražimo i očekujemo od davatelja koncesije u postupku dodjele koncesije za gospodarsko korištenje plaže Gradsko kupalište u Crikvenici je odabir najpovoljnijeg koncesionara koji će najviše uložiti u samu plažu, a time i u ukupnu destinaciju”, stoji u priopćenju koje potpisuju Branko Kleković, predsjednik PGS-a Crikvenica te Mario Kružić, predsjednik SDP-a Crikvenica.