SDP: Pod okrilje socijaldemokracije vratit ćemo gradove od Senja do Rijeke

Stanovnici PGŽ-a na predsjedničkim su izborima dali povjerenje SDP-u, podsjećaju socijaldemokrati u osvrtu na istup dopredsjednika HDZ-a Olega Butkovića u Novom

CRIKVENICA U tekstu “Plenković: Suverenisti su anakroni izolacionisti” objavljenom na portalu Tunera.info, mogli smo pročitati izjavu bivšeg gradonačelnika Novog Vinodolskog Olega Butkovića kako je Andrej Plenković prvi hrvatski premijer koji je došao u Novi Vinodolski. Ta je tvrdnja u potpunosti netočna i neistinita, obzirom da je sadašnji predsjednik Republike Hrvatske, a tadašnji premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, 2013. godine posjetio Novi Vinodolski, a Oleg Butković bi to trebao znati obzirom da je upravo tada obnašao dužnost gradonačelnika Novog Vinodolskog, piše član predsjedništva SDP-a Primorsko-goranske županije Mario Kružić.
“Također, Butković je kazao kako su svi gradovi od Senja do Rijeke pod vodstvom HDZ-a te kako ide po pobjedu na lokalnim izborima i za župana i za županijsku skupštinu. Poručujemo mu – No pasaran!
Kao prvo, želimo podsjetiti Olega Butkovića da je posjet Andreja Plenkovića i njegovog tima bio u sklopu unutarstranačkih izbora u HDZ-u te bi minimum političke korektnosti bio da SDP ne miješa u njihove političke igre i smicalice. S druge pak strane, moramo ga podsjetiti kako su građani Primorsko-goranske županije, na posljednjim izborima prije dva mjeseca i više nego jasno poručili što misle o HDZ-u. SDP-ov kandidat za predsjednika RH Zoran Milanović osvojio je na području Primorsko-goranske županije gotovo dvostruko više glasova od HDZ-ove kandidatkinje. Kada bi rezultate izbora gledali po gradovima i općinama, vidljivo je kako je SDP od ukupno 36 jedinica lokalne samouprave osvojio njih 31, dok je HDZ osvojio tek njih pet. Što se konkretno tiče gradova od Senja do Rijeke, i u njima je pobjedu osvojio SDP-ov kandidat.
I na kraju želimo istaknuti kako će SDP, zahvaljujući povjerenju građana, i dalje obnašati vlast u Primorsko-goranskoj županiji i imati svog župana i predsjednika županijske skupštine, ali i kako ćemo pod okrilje socijaldemokracije vratiti i gradove od Senja do Rijeke”, navodi član predsjedništva SDP-a Primorsko-goranske županije Mario Kružić.