Selačka narodna nošnja “pretvorena” u keramičke skulpture

Izložba Margarete Krstić u selačkom hotelu “Katarina” ostaje otvorena do 7. srpnja

SELCE Svečano je otvorena prodajna izložba keramičkih skulptura “Selačka narodna nošnja” Margarete Krstić u selačkom hotelu “Katarina”. Izložba ostaje otvorena do 7. srpnja.

​Direktor selačke marketinške agencija Aha marketing Žarko Stilin objasnio je kako se ideja razvila u konkretnu izložbu. Ideja je pala, a za dva tjedna je bila realizirana, otkrio je Stilin.

Lucija Jukić, direktorica marketinga Jadrana, pod koji spada hotel “Katarina”, je istaknula da je upoznavanje s lokalnim običajima i baštinom također dio turističke ponude.

Zamjenica gradonačelnika Crikvenice Ivona Matošić Gašparović je mišljenja da je Selce na prvom mjestu po njegovanju običaja kulturne baštine, ne samo na području Crikvenice već i šire.

Theodor de Canziani je predstavio autoricu izložbe koja je u umjetnost uvela elemente narodnih običaja i narodne nošnje. Jakšić je podsjetio da je Margareta Krstić osmislila i postavila jaslice u Veroni i Vatikanu te da je širom svijeta, kroz 83 izložbe, predstavila Hrvatsku na najbolji način. De Canziani je istaknuo da je Selce malo mjesto duge tradicije, a kad je riječ o suvenirima je primijetio da su za razliku od selačkih figura, suveniri jednostavni, jeftini i uniformirani.

Autorica izložbe Margareta Krstić strastveno je govorila o svom najnovijem izazovu, a otkrila je da za izradu jednu figure trebaju puna dva dana.
Svečanost je obogatio nastup KUD-a Neven Selce.