Senj poziva na Dane meda

Manifestacija u organizaciji TZ Grada Senja i Udruge pčelara Drača održava se za vikend

SENJ Četvrti Dani meda naziv je turističko – gastronomske manifestacije koju organiziraju Turistička zajednica Grada Senja i Udruga pčelara Drača.
Desetak izlagača iz Senja i okolice predstavit će svoje pčelinje proizvode koje će zainteresirani posjetitelji moći degustirati i kupiti po promotivnim cijenama. Na štandu Udruge pčelari će ponuditi i kratku edukaciju o pčelama. Dvodnevna manifestacija započet će u subotu u 9 sati nastupom VID Bonaca na
Pavlinskom trgu. Svečano otvorenje uslijedit će u deset sati, a od 20 sati nastup TS Arija.
Med i pčelinji proizvodi koristili su se od davnina u medicini, industriji, prehrani, a pčele u ekosustavu imaju vjerojatno jednu od najvažnijih uloga te će dvodnevna manifestacija imati i edukativni karakter. U subotu u 11 sati u Pučkom otvorenom učilištu M. C. Nehajeva održat će se stručno predavanje na temu Tehnologija pčelarenja u funkciji prevencije bolesti pčela. U nedjelju će program, u kojem je predviđena prodajna izložba pčelinjih proizvoda, započeti u devet i trajati do 22 sata, a od 20 sati publiku će zabavljati Coffee Shop Acoustic. Organizatrori pozivaju na slatki vikend u Senju.