Senj slavi Gospu Karmelsku

Nakon blagoslova mora, ribara i ribarica, slijede današnja misa, procesija i ribarska fešta

Senj – Završena je trodnevna priprava za slavlje Gospe Karmelske u Katedrali Uznesenja BDM u Senju. Trodnevnicu je predvodio vlč. dr. Davor Vuković, svećenik Đakovačko – osječke nadbiskupije, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. S njim je bio i njegov kolega, svećenik i profesor, vlč. dr. Antun Japundžić. Sinoć je nakon mise i nakon ophoda oko kipa Majke Božje Ribarske na gradskoj rivi blagoslovljeno more, ribari i ribarica.

Današnju misu i procesiju na blagdan Gospe Karmelske predvodi biskup ordinarij mons. Zdenko Križić u suslavlju s kanonicima senjskog Kaptola i braćom svećenicima. Misno slavlje počinje u 18,30 sati nakon čega slijedi procesija s kipom Gospe središtem Senja.

Povodom obilježavanja blagdana Gospe Karmelske (Ribarske) TZ Grada Senja organizira danas ribarsku feštu na Gatu Svetog Nikole (Glavna riva) u Senju s početkom u 21 sat. Spravljat će se velika buzara od dagnji, a osim buzare posjetitelji će moći uživati i u ostalim morskim specijalitetima. Neće nedostajati ni dobre klapske glazbe za koju će se pobrinuti Klapa Sol iz Paga.

error: Content is protected !!