Senjani odali počast žrtvi Vukovara i Škabrnje

Predstavnici Grada, braniteljskih udruga, učenici, Senjani… zapalili su svijeće ispod katakombi

SENJ Senjani su večeras dostojanstveno odali počast žrtvama Domovinskog rata i žrtvi Vukovara i Škabrnje. Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, delegacija Grada Senja predvođena gradonačelnikom Juricom Tomljanovićem i predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Tomljanovićem, zajedno s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata, upalila je lampione ispod katakombi. Paljenju svijeća pridružili su se i predstavnici gradskih institucija, javnog, kulturnog i političkog života grada, brojni građani, kao i osnovna i srednja škola s nastavnicima i ravnateljicama.
A senjske škole već niz godina obilježavaju ovaj važan datum. Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje danas je u holu srednje škole Pavla Rittera Vitezovića obilježen prigodnim programom posvećenim 30. godišnjici pada grada Vukovara i pokolja u Škabrnji. U programu su sudjelovali učenici Srednje škole Anika Prpić, Stela Krmpotić, Iva Gorski, Maja Prizmić, Tea Španić, Duje Tomljanović i Karlo Miškulin koji su izveli recital pod vodstvom profesorice Radice Turine. Prigodnu riječ uputila je ravnateljica senjske srednje škole Danijela Vukelić. Učenici povijesne grupe Ljubitelji povijesti postavili su u holu škole izložbu našem gradu Vukovaru, a zajedno s voditeljom, profesorom Silvijem Šojatom, pripremili su prigodne plakate koje su izložili na stupovima ispod katakombi.
Učenici osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića, članovi povijesne grupe pod vodstvom prof. Andree Kartelo Nekić već više godina kroz tekstove i filmove u školi sjeća se Vukovara i Škabrnje, a na tvrđavi Nehaj izvjese platna dugačka 15 metara s natpisima Vukovar i Škabrnja, u čemu ih je ove godine spriječila bura. No, kako saznajemo od ravnateljice Rosande Bilović, zbog online nastave, osnovnoškolci su se pridružili odavanju počasti žrtvama Domovinskog rata na otvorenom, tako što su zajedno s gradskom delegacijom zapalili svijeće ispod katakombi.

error: Content is protected !!