Senjani se uvijek odazovu na Dan ružičaste vrpce

U akciji je Senjska liga protiv raka prikupila 5.390 kuna

SENJ Dan ružičaste vrpce posvećen ranom otkrivanju raka dojke obilježila je na Gradskoj tržnici Senjska liga protiv raka. Liga se uključuje u akciju od samog osnutka, punih 16 godina. Aktivnost je svake godine s aktivisticama provodila dosadašnja predsjednica i danas aktivna članica Lige dr. Vinka Tomljanović, a ove godine ju je naslijedila Gordana Prpić. Aktivnost se nije provodila samo na senjskoj tržnici.
“Kao i dosadašnjih godina dijelili smo ružičaste vrpce onima koji subotom rade, na njihovim radnim mjestima. Kad ne mogu oni doći k nama, mi dođemo k
njima” rekla je dr. Tomljanović.
Liga je zadovoljna odazivom Senjana.
“Odaziv je uvijek dobar. Senjane više ne treba potezati za rukav, ni muškarce ni žene, oni nas ne zaobilaze, dođu, daju svoj doprinos, a od nas su danas dobivali bombone i prve mandarine”, poručuje Tomljanović.
U akciji je prikupljeno je 5.390 kuna koje će se utrošiti za aktivnosti lige, pomoć oboljelima od malignih bolesti, koja je s 1.000 povećana na 1.500 kuna, uz pisani zahtjev oboljelog i priložene nalaze, za pregled kože na melanoma, za novi krevet koji će se koristiti prilikom pregleda…Tomljanović je obavjestila kako je za treći ovogodišnji preventivni pregled kože na melanom 19. listopada godine popunjeno svih 45 mjesta te su prijave zatvorene. Najavila je kako i u idućoj godini planiraju organizirati tri takva pregleda.

error: Content is protected !!