Senjani zagrlili advent i Sajam dobrih želja

Nakon lanjskog otužnog prosinca, Senjani su ispunili Pavlinski trg

SENJ Prigodni adventski program koji su organizirali Grad Senj i TZ Grada Senja, nastavio se ove subote Sajmom dobrih želja u organizaciji OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića i prigodnim božićnim programom Dječjeg vrtića Travica.

Nakon duljeg vremena neodržavanja adventskog programa, iz poznatih nam razloga, senjski Pavlinski trg bio je danas prepun posjetitelja koji su s nestrpljenjem dočekali zanimljiv program senjskih mališana. Na štandovima se moglo pronaći prelijepih uporabnih i dekorativnih predmeta, čestitki, melema i labela od prirodnih materijala i sastojaka, a bilo je i ukusnih slastica. Sve to pripremile su vrijedne ruke senjskih osnovnoškolaca iz matične škole u Senju te Područne škole Vjenceslava Novaka iz Svetog Jurja zajedno sa svojim učiteljicama.

Ravnateljica senjske osnovne škole Rosanda Bilović s oduševljenjem je pratila događanja na Pavlinskom trgu i “bilježila” sve fotografijama. Simpatije publike osvojila su djeca dječjeg vrtića Travica koja su pjevala, plesala, recitirala, a ravnateljica senjskog vrtića Travica Dubravka Glavaš vodila je prigodni program. Najavila je i Svetog Nikolu u ponedjeljak u vrtiću te zahvalila Gradu Senju na kupovini darova za djecu.

Svoje zadovoljstvo odličnom posjetom i lijepim programom nije krio ni direktor TZ Senja Viktor Samaržija.
– Napokon smo se okupili nakon dvije godine pauze izašli u grad. Posjetitelja je zaista veliki broj, a djeca su izvela lijep program. Svake subote u sklopu Adventa u Senju oživjet ćemo po jedan naš trg s događanjima. Ovoga puta bili smao na Pavlinskom trgu, a sljedeće subote, 11. prosinca, bit ćemo na Trgu dvorac gdje će se održati Adventsko natjecanje u kuhanju tripica te Adventska zabava uz TS Merak, naravno sve uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera, rekao je Samaržija.

Suorganizatori Adventa u Senju su POU Milutina Cihlara Nehajeva Senj, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, Dječji vrtić Travica, Moto racing klub Senj i hotel Bura 45.

error: Content is protected !!