Senjkinja Nika kadetska prvakinja Hrvatske u boksu

Nakon trijumfa u Splitu, Nika Lopac iz BK Senj priprema se za europsko prvenstvo u kolovozu u Sjevernoj Irskoj

SENJ S državnog boksačkog prvenstva za žene i mlađe seniore održanog u Splitu Senj je donio zlatnu medalju. Grad Senj predstavljala je boksačica Nika Lopac koja je osvojila prvenstvo države za kadete. U finalu je pobijedila Julijanu Orlić iz BK Kvarner iz Rijeke. Nika je već dvije godine reprezentativka, a pred njom su nova natjecanja u Hrvatskoj, a trebala bi krenuti i s pripremama za kadetsko prvenstvo Europe koje će se održati u Sjevernoj Irskoj od 14. do 28. kolovoza. Ove godine i Ante Nekić iz Senja te Laura Vukelić iz Svetog Jurja trebali su ići na državno prvenstvo, ali su morali odustati zbog određenih zdravstvenih poteškoća, saznajemo od trenera Veselina Veska Lakičevića koji ne krije nadu kako će ovo dvoje boksača sudjelovati na nekim budućim prvenstvima.
Inače, Boksački klub Senj postigao je značajne rezultate i iznjedrio odlične boksače.
“Da, bilo je rezultata. Braća Jančić bili su reprezentativci Hrvatske, dvostruki i trostruki prvaci države, Marin ima petnaest, šesnaest nastupa za reprezentaciju, a Andro sedam, osam. Tu je i Petar Šimunović također reprezentativac Hrvatske, Branimir Nekić. Ima još kvalitetnih boksača kod nas, teško mi se sada sjetiti. Bilo je uspjeha i bit će uspjeha“, rekao je trener i predsjednik BK Senj Vesko Lakičević dodajući kako se trenira šest puta tjedno, a treninzi traju po sat i pol u prostorijama kluba na adresi Vjenceslava Novaka 4.
Zainteresirane djevojčice i dječaci koji bi htjeli trenirati boks mogu se javiti treneru Lakičeviću koji ih rado očekuje.
“Pozivam sve zainteresirane koji se žele baviti ovim sportom da dođu i probaju. Poželjno bi bilo početi trenirati već s 10-11 godina“, poziva trener.
BK Senj postigao je zapažene rezultate i primio priznanja za svoj rad, a osim priznanja na izboru sportaša i kluba godine u Gradu Senju, nagrađeni su i u županiji.
“Bili su naši boksači i sportaši županije, naš boksački klub bio je i najbolji klub u županiji. A dobro, trudimo se, borimo se, bit će rezultata, pa i nagrada“, poručuje samozatajni trener koji je nekoliko puta proglašen trenerom godine od strane Saveza sportova Ličko – senjske županije.
Dobitnik je i Zahvalnice za doprinos u razvoju hrvatskog boksa. Lakićević se redovito školuje kako bi što kvalitetnije trenirao svoje boksače i vodio ih na velika natjecanja. Tako je u organizaciji Boksačkog saveza Hrvatske položio tečaj kod jednog australskog trenera i dobio certifikat AIBA jedna zvjezdica, a Hrvatska olimpijska akademija dodijelila mu je diplomu AIBA čime je stekao pravo voditi reprezentaciju boksača na olimpijadu i europska prvenstva.
Senjski boksački klub osnovala je udruga građana, a Vesko ga je odlično opremio.
“Trake za trčanje, sprava za veslanje, orbitreci, mala teretanu, bicikli, kao i sve ostale sprave na kojima se provode treninzi kupio sam i opremio klub jer to volim, žrtvujem se i radim“, rekao je predsjednik kluba.

error: Content is protected !!