Senjska regata krstaša starta u 11 sati

Od 1992. godine, neprekidno, ispred Senja se održava Jedriličarska regata za klasu krstaš u organizaciji Jedriličarskog kluba Senj

SENJ Prve jedrilice stižu na 29. Jedriličarsku regatu za klasu krstaš koja starta danas u 11 sati. Od 1992. godine regata u organizaciji Jedriličarskog kluba Senj, na ponos organizatorima, a na radost jedriličara i publike, nije nikada prekidana. Iz Senja se uvijek nose lijepi dojmovi i najavljuje dolazak i iduće godine.
– Kod nas uglavnom dolaze isti ljudi koji vole Senj, koji vole našu atmosferu. A u zadnje vrijeme naš Petar, koji sa svojom posadom svaki vikend sudjeluje na regatama koje se održavaju na Sjevernom Jadranu, na taj način promovira grad, klub, senjsku regatu.
Zbog toga imamo možda još i veći odaziv, pogotovo s obzirom na to da postoji njihova konkurencija, njihovi rivali koji se s njima bore, naravno skupljaju bodove, pa nam je i to jedan razlog dolaska nekih brodova u Senj. Kod nas je jedna jednostavnost, veliko gostoprimstvo, stvarno ponudimo ljudima koliko god možemo, dajemo od sendviča i lunch paketa za doručke, organiziramo večeru, dobiju majice, pića, tako da se mi trudimo što više možemo dati jedriličarima. Jer ipak trude se ljudi, putuju, a mi volimo biti dobri domaćini, kaže predsjednica Jedriličarskog kluba Senj Nikolina Šimunović dodajući da se jedri se ograničeno vrijeme, uvijek do 17 sati, a potom slijedi ispred hotela Bura 45 večera za jedriličare, podjela nagrada i zabava.

I ove godine jedre članovi obitelji Šimunović.
– Tatina jedrilica neće ove godine biti u moru, ali tata će jedriti. Naš glavni adut iz rukava je Petar koji sada hara sjevernim Jadranom, trn je oku mnogima, jako su dobra posada. Nema regate na kojoj nisu prvi ili drugi i da nisu donijeli pehar kući i došli sa svim priznanjima. Ako ih netko i ne pozna, o njima se priča. Njihova jedrilica Enigma se nalazi u Crikvenici, ali jedre za naš klub. Imamo svoje predstavnike, ali iz iste familije, najavljuje Nikolina.

Senjska regata održat će se jer nisu rizična skupina u važećim epidemiološkim uvjetima.
– Na sreću mi imamo mogućnost održati našu manifestaciju, s obzirom na sve uvjete u kojima se nalazimo, jer nismo rizična skupina, jer se jedri na brodovima, gledateljstvo nije stisnuto, nije u uskom prostoru, tako da smo sretni što možemo, raduje se organizator.