ERSTE AD

Senjske boksačice osvojile naslov prvakinja Hrvatske

Zlata su osvojile mlađa kadetkinja Marta Šikić i juniorka Nika Lopac

SENJ Ovoga vikenda u Zagrebu se održalo Prvenstvo Hrvatske za žene i za muškarce U-22. Boksački klub Senj je imao dvije predstavnice, mlađu kadetkinju Martu Šikić i juniorsku reprezentativku Niku Lopac.
– Obje su osvojile prva mjesta. Nika, brončana juniorka s europskog prvenstva, u finalu je prekidom u prvoj rundi pobijedila djevojku iz Splita i osvojila novu titulu u kategoriji do 80 kilograma. Marta Šikić je pobijedila na bodove predstavnicu Thora iz Varaždina Nikolinu Govedić i tako osvojila titulu u kategoriji mlađih kadetkinja do 51 kilograma, rekao je trener BK Senj Veselin Vesko Lakičević.

Senjkinja Lopac dobila je i priznanje kao najbolja mlada boksačica i posebnu nagradu Hrvatskog boksačkog saveza.
– Ovaj vikend održala se i skupština Hrvatskog boksačkog saveza gdje je Nika Lopac dobila priznanje za postignute rezultate ove godine. Znači, osvojila je prvo mjesto na Kupu nacija u Somboru, drugo mjesto na Kupu nacija u Vrbasu i treće mjesto na prvenstvu Europe. I kruna svega je naslov prvakinje Hrvatske. Već četvrti put, ponosno će trener Lakičević.

Rezultati su to ustrajnog i dobrog rada. Boksački klub Senj ima tri prvaka Hrvatske. Uz Martu Šikić i Niku Lopac, tu je i Dino Selak.
– Ostvarili smo rezultate, radimo. Tu bih još spomenuo malog Dina Selaka koji je isto bio prvak države ove godine i reprezentativac, ali igrom slučaja nije mogao skinuti kilograme u svoju kategoriju i nije otišao na prvenstvo Europe, dodaje trener.

error: Content is protected !!