Senjske “Vile” putuju u Zagreb, čeka ih 20 tisuća plesača

Plesačko prvenstvo „International dance open Zagreb“ okupit će plesače SAD-a, Engleske, Turske, Cipra, Češke, Mađarske, Poljske, Gruzije. Senjske djevojčice predstavit će se sa sedam koreografija, većinom u plesnoj disciplini Open

SENJ Za plesačko prvenstvo, koje se ove godine održava od 6. do 12. svibnja u Domu sportova Zagrebu, na kojemu će nastupiti više od 20 tisuća plesača, priprema se i senjska baletna skupina “Vile”. Cilj međunarodnog natjecanja „International dance open Zagreb“, koje organizira sportski klub Bambi Kids, je okupiti najbolje plesače, koreografe, djecu i mlade ljude iz cijelog svijeta. Natjecanje su prepoznali i podržali predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Senjske “Vile” odradile su posljednje treninge i nestrpljivo očekuju svoje nastupe. Sutra u Zagreb odlaze plesačice iz Novog Vinodolskog, a 10. svibnja
plesačice iz Senja.
„Mislim da smo spremne. Imali smo, na žalost puno propuštenih treninga zbog vodenih kozica koje su harale Senjom u posljednje vrijeme. To i nije baš sjajno jer, po najavi organizatora, prijavljeno je više natjecatelja nego je očekivano, tako da je ovo možda najteže natjecanje do sada. I zato sam pod većom tremom nego inače“, priča voditeljica „Vila“ Natalya Yalnytska.
Na ovogodišnje natjecanje dolaze plesne grupe iz SAD-a, Engleske, Turske, Cipra, Češke, Mađarske, Poljske, Gruzije.
„Bit će teško izboriti neke nagrade i plasirati se među prva tri mjesta. Mi smo se naučili na to da smo uvijek dobre, uglavnom smo prve. Zna se dogoditi i poneko drugo, treće ili četvrto mjesto, ali rijetko. Ovaj put ne znam kako će završiti“, poručuje Natalya.
Dodaje kako će dati sve od sebe i nastupiti najbolje što mogu, ali dalje ništa ne ovisi o njima.
„Ovaj put promijenjena je i cijela postava sudaca. Cure mogu biti savršene, ali nekome se od njih, možda, nećemo svidjeti. Tako je bilo npr. u Rimu. Jedan sudac davao nam je najveće ocjene i po njegovom mišljenju bile bismo prve. Drugi nas je ocijenio najnižim ocjenama i njemu se nismo svidjele. Ovaj put je sve drugačije i ne znamo što će biti. Svake godine dolazi sve više natjecatelja, a razlog tome je dobra reklama koju rade organizatori”, smatra Natalya.
„Ovo natjecanje je prije dvije godine trajalo dva dana, od jutra do večeri. Sad traje četiri dana i također je ispunjeno nastupima od jutra do večeri. Svi vole doći u Zagreb, tko jednom dođe na ovo natjecanje, ponovno se vraća“, priča voditeljica “Vila”.
Senjske djevojčice predstavit će se sa sedam koreografija, većinom u plesnoj disciplini Open, u različitim dobnim kategorijama. Najstarije djevojčice prijavljene su u kategoriju karakterni ples, a po prvi puta svoju točku na ovom natjecanju imat će i žene, grupa rekreacijskog plesa iz Senja.
„Svaku koreografiju prate i posebni kostimi, s kojima smo jako zadovoljni. Kad se djevojčice same sebi svide u tim kostimima, onda to puno znači i doprinosi boljem nastupu“, zadovoljno će voditeljica.
Djevojčice s nestrpljenjem očekuju svoje nastupe i nadaju se dobrim rezultatima. Ima malo i treme, one pozitivne ali, kako kažu, vole plesati, nastupati te nagrade i medalje, na koje su, i sebe i građane Senja, već odavno navikle. Zato im Senjani žele puno uspjeha.

error: Content is protected !!