Senjski branitelji prisjetili se Tigra iz Krasna

Godišnjicu smrti Nenada Devčića na Južnom bojištu obilježili su članovi Udruge branitelja “Uskok” Senj koji su obišli Devčićev grob u rodnom mu Krasnu

KRASNO Godišnjicu smrti branitelja Nenada Devčića koji je poginuo 15. srpnja 1992. godine na Južnom bojištu obilježili su članovi Udruge branitelja “Uskok” Senj koji su obišli Devčićev grob u rodnom mu Krasnu te položili cvijeće i upalili svijeću.
Prisjetili su se pritom Devčićevih ratnih dana. Mladi Nenad Devčić bio je pripadnik I. brigade, 2. bojne HV-a “Tigrovi” i to od njenog osnutka. Zarobljen je 4. rujna 1991. godine kod mjesta Novi Varoš i doveden u logor Stara Gradiška. Isti dan ga vojna policija JNA odvodi u Kasarnu Kozara u Banja Luci gdje je boravio do 5. rujna 1991. godine. Potom je po vojnoj policiji JNA odveden u Kasarnu Maršal Tito na Topčideru u Beogradu, a nakon toga je sproveden u Kasarnu Bubanj Potok u Beogradu. Tamo je boravio do 11. listopada 1991. godine, da bi na kraju bio odveden u logor Begejci kod Zrenjanina. Za vrijeme zatočeništva u logorima svakodnevno je zvjerski mučen.

Razmijenjen je 6. prosinca 1991. godine posredovanjem Vladine komisije za nestale i zatočene u Slavonskom Šamcu.
Ubrzo nakon razmjene javlja se u svoju postrojbu i nastavlja ratovati, a poginuo je ne dočekavši dvadeseti rođendan. “Neka mu je vječna hvala i slava. Laka mu hrvatska zemlja”, poručili su senjski branitelji.

error: Content is protected !!