Senjski osnovnoškolci maškarat će se u Rimljane

Biti Rimljanin glavna je tema, ali i druge figure su dobra šema, poručuju iz škole

SENJ Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Senj izvješćuje djecu i roditelje kako su organizirali maškaranu temu 1. ožujka “Biti Rimljanin glavna je tema, ali i druge figure su dobra šema”.
Dodaju i sljedeće: “Da bi naš senjski duh i tradicija opstali je naša dužnost prema budućim generacijama. Zabava svima treba, od pamtivijeka smijeh i ples su lijek. I zato je ovo najbolja ljekovita terapija za sve”.
A mesopust je odlična prilika za bavljenje tradicijom kroz smijeh i kreativnost.
“U našoj školi ovu školsku godinu, naglasak je na osnaživanju mentalnog zdravlja djece u doba pandemije. Različitim aktivnostima potičemo smijeh, bavimo se tradicijom i pričama. Mesopust je izvrsna prilika da se u ovom razdoblju svi skupa bavimo tradicijom uz smijeh i da se poslužimo kreativnošću kako bi ispričali dobru priču te se još bolje zabavili Znamo kako nisu svi jednako kreativni i spretni, ali to nije razlog da odustanete jer zadatci neće biti niti zahtjevni niti teški, a mi ćemo vam pomoći. Cilj je zabaviti se”, poručuju iz senjske osnovne škole.

Također dodaju kako vremena imaju dovoljno i zato će poslati video i upute kako izraditi maškaricu Rimljana i što je za to potrebno (najviše dobre volje). Video i upute će biti dostupne na Facebook stranici Kabinet defektologa i pedagoga Senj. Oni koji žele u školi sudjelovati na radionicama u holu, uz učiteljicu Bornu Matičić, od 9 do 12 sati, moći će to ovim rasporedom:
Ponedjeljak, 21. veljače – 7.i 8. razredi
Utorak, 22. veljače – 5. i 6. razredi
Srijeda, 23. veljače – 3. i 4. razredi
Četvrtak, 24. veljače – 1. i 2. razredi

error: Content is protected !!