Senjski pomidori spremaju se za riječku povorku

Senjski pomidori spremaju se za riječku povorku

FOTO: Zoran Pika Hapčo

Rijekom će u subotu prošetati 30 malih Senjana iz predškolske grupe vrtića

Senj – Mališani iz Dječjeg vrtića Travica zajedno sa svojim tetama užurbano se pripremaju za Dječju karnevalsku povorku koja će se održati u Rijeci u subotu. Kao i svake godine, u vrtiću se njeguju maškarani običaji. Djeca za trajanja mesopusnog razdoblja u vrtić dolaze maškarana, pjevaju, plešu, likovno se izražavaju na temu balova, izlažu svoje radove na panoima… U Rijeku će iz senjskog vrtića krenuti 30 mališana s pet odgojiteljica i ravnateljicom. Mnogi likovi iz bajki i najljepša stvorenja iz mašte bit će u subotu glavna atrakcija Riječkog karnevala. U raznobojnoj maškaranoj povorci Korzom će ove godine prodefilirati 70 skupina, a senjska će biti 35. po redu.

“U povorci sudjeluje naša predškolska grupa s maskom Senjski pomidori. Krećemo u 12 sati s autobusne postaje iz Senja. Prijevoz ove godine plaća Pučko otvoreno učilište Milutina Cihlara Nehajeva, a više prijašnjih godina put nam je osiguravala Turistička zajednica Grada Senja. Maškarade je šivala naša poznata sugrađanka Stanka Vukelić, a materijale su kupili roditelji djece”, kaže ravnateljica senjskog vrtića Dubravka Glavaš.

Nakon Rijeke, mališani iz vrtića sudjelovat će na završnici 362. Senjskog mesopusta u Senju, 25. veljače. Maškarana djeca i njegovanje maškaranih običaja među najmlađim generacijama garancija su nastavka bogate karnevalske tradicije u gradu pod Nehajem.

error: Content is protected !!