Senjski vatrogasci dobili novo vozilo

U Zagrebu je Ministarstvo poljoprivrede predalo hrvatskim vatrogascima 74 vozila u sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih zajednica

SENJ Vozni park Vatrogasne postrojbe Grada Senja bogatiji je pick up Mitsubishi L 200. U Zagrebu je obavljena primopredaja 74 vatrogasna vozila koje je Ministarstvo poljoprivrede nabavilo u sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih zajednica 2018.
godine, kojoj je prisustvovao i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić.
“U Senj je stiglo novo vozilo koje će služiti za prijevoz ljudi i opreme. To znači daleko veću operativnu sposobnost vatrogasaca na području našega grada, pomlađivanje samog voznog parka, manje kvarova i rizika što se tiče eventualnih neispravnosti na autu“, rekao je zamjenik vatrogasnog zapovjednika Ličko – senjske županije Zvonimir Lončarić.
Dodao je kako je jučer istaknuto da je plan u četverogodišnjem razdoblju uložiti dodatnih 160 milijuna kuna za obnovu voznog parka vatrogasnih postrojbi na području Hrvatske. Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader prigodom premopredaje kazao je kako je ovo povijesni događaj za Hrvatsku vatrogasnu zajednicu i hrvatsko vatrogastvo.
Temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja   i osposobljavanja vatrogasnih zajednica u 2018. godini, Ministarstvo poljoprivrede, uz 74 vozila za vatrogasce, nabavilo je i 2.200 kompleta zaštitne opreme te je financiralo osposobljavanje šest tisuća vatrogasaca.

error: Content is protected !!