Šest knjižnica dobilo 342 tisuće kuna potpore Ministarstva kulture i medija

Uz knjižnice, sredstva su dobili Centar za kulturu Dr. Ivan Kostrenčić te pojedinci za koncerte 

Ministarstvo kulture i medija usmjerit će značajna sredstva u Hrvatsko primorje temeljem Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu.

U sklopu programskog područja Programi gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture Gradska knjižnica Senj dobila je 40 tisuća kuna za zamjenu dotrajale postojeće stolarije dok je za istu namjenu Narodna knjižnica i čitaonica Kraljevica dobila 50 tisuća kuna.

U sklopu programskog područja Knjižnična djelatnost za nabavu knjižne (i neknjižne) građe Gradska knjižnica Bakar dobila je 35 tisuća kuna, Gradska knjižnica Crikvenica 77 tisuća, Narodna knjižnica i čitaonica Bribir 25 tisuća, Narodna knjižnica i čitaonica Kraljevica 32 tisuće kuna, Gradska knjižnica Senj 38 tisuća, a Narodna čitaonica i knjižnica Novi Vinodolski 30 tisuća kuna.

U sklopu programskog područja Književne manifestacije Narodna čitaonica i knjižnica Novi Vinodolski dobila je 10 tisuća kuna za manifestaciju Dani norveške kulture te pet tisuća kuna za Fabrijevo štavljenje štiva.

U sklopu programskog područja Vizualne umjetnosti Centar za kulturu Dr. Ivan Kostrenčić dobio je 20 tisuća kuna za izložbe u Gradskoj galeriji Crikvenica.

U sklopu programskog područja Glazbe i glazbeno-scenske umjetnosti (Festivali i manifestacije) Umjetnička organizacija Art Novi dobila je potporu od 15 tisuća kuna za 12. Međunarodni festival klasične glazbe Art Novi. Ansamblu za ranu glazbu Minstrel odobreno je 13.500 kuna za Koncertno gostovanje u Bakru. Ivani Lazar pripalo je 30 tisuća kuna za koncertna gostovanja ansambla Camerata Garestin u Bakru, Donjem Miholjcu i Kutini. Matko Smolčić dobio je pet tisuća kuna za koncertno gostovanje dua M. Smolčić i F. Bilić u Senju. Milanu Hibšeru odobreno je šest tisuća kuna za koncertno gostovanje Trija Solemnis u Bakru. Yaroslav Sadocyy dobio je 20 tisuća kuna za koncertna gostovanja Kalamos kvinteta u Senju i Daruvaru.