Šetnja puna pitalica otkrila fenomen Ponikvi

Putem se upijalo znanja koja su svijetu ostavili znanstvenici Hirc, Damin i Mohorovičić. Zajedničko im je da su dio života proveli u Bakru

PONIKVE Posljednja šetnja u sklopu Margaretinog leta “Odigraj Hirčevu tajnu razine” vodila je u Ponikve, fenomen bakarskog kraja. Jedan dan mračna šuma, drugi dan jezero. Doslovce. Sve ovisi o kiši. U dvosatnu šetnju, pod pokroviteljstvom INA-e i dirigentskom palicom TZ Grada Bakra, malu ekspedicije povele su Iva Silla koje je ime izgradila originalnim šetnjama Zagrebom te direktorica TZ Grada Bakra Sonja Jelušić Marić.

 

 

 

 

 

Šetnja je bila drugačija od prethodnih druženja u Bakru, na Praputnjaku i na Hreljinu. Netko će reći najtajanstvenija, netko najzahjtevnija (za mozak, ne za noge), a netko će primijetiti da je odvela najdublje u prirodu. Dok se kročilo stazom, upijalo se znanja koja su Bakru, Hrvatskoj i svijetu ostavili znanstvenici koji su dio svog života proveli u Bakru: Dragutin Hirc, Narcis Damin i Andrija Mohorovičić.

 

 

 

 

 

Šetači podijeljeni u tri ekipe (Pauci, Margaretice i Kapljice) imali su zadatak putem odgonetati šifrirane pitalice i mozgalice. Tako su skupljali bodove na “natjecateljskoj” šetnji. Pobjedu je odnijela ekipa Pauci. Na kraju šetnje priređene je domjenak u Ponikvama. Desert je, kao na svim šetnjama, bila Bakarska torta.