Slovenski dom u Jadranovu kupcima nezanimljiv, stari dom zdravlja u Novom ima kupca 

Javio se samo jedan ponuditelj koji bi htio kupiti samo zemljište u Jadranovu, dok se za zgradu nije javio nitko

NOVI VINODOLSKI/JADRANOVO Na sjednici skupštine Primorsko-goranske županije nezavisni vijećnik Davor Štimac se tijekom rasprave o proračunu osvrnuo na prodaju tzv. slovenskog doma u Jadranovu te stare zgrade Doma zdravlja u Novom Vinodolskom.
– Procijenjena vrijednost za zapušteni tzv. slovenski dom je oko 19 milijuna, a za zgradu bivšeg Doma zdravlja , oko 10,5 milijuna kuna. Riječ je o značajnim sredstvima koja bi dobro došla u županijski proračun, primijetio je Štimac podsjetivši da je početkom godine, na susretu s novinarima, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač najavila raspisivanje natječaja za prodaju bivšeg tzv. slovenskog doma. Za taj objekt u vlasništvu Centra za rehabilitaciju Fortica Kraljevica tada je bilo rečeno da već imaju zainteresiranih kupaca.

– Dugo smo vodili sudski spor i morali smo čekati zadnju instancu, kazala je na skupštini PGŽ Dragica Marač dodavši da je raspisan natječaj kojeg su morali poništiti jer su ponuditelji zlorabili uvjete. Raspisan je novi natječaj, a javno otvaranje ponuda održano je 6. lipnja. Javio se samo jedan ponuditelj koji bi htio kupiti samo zemljište, dok se za zgradu nije javio nitko, rekla je Marač i dodala da će ići u raspisivanje novog natječaja, s tim da će vjerojatno parcelu za koju postoji interes odijeliti od objekta.
– Napravit ćemo geodetske izmjere i parcelizirati pa da pokušamo prodati na takav način jer je ljudima
očito previše 6,5 tisuća kvadrata turističke namjene. Ako i dalje ne bude zainteresiranih, imamo ideje što bismo onda napravili, najavilo je pročelnica Marač.

Za staru vile u Novom Vinodolskom, gdje je donedavno bio smješten Dom zdravlja, županov zamjenik Vojko Braut je kazao, da je održana licitacija.
– Bila je samo jedna pravovaljana ponuda i u roku od 75 dana očekujemo potpisivanje ugovora, najavio je Braut.
U Novom Vinodolskom je 2020. dovršena izgradnja novog i funkcionalnog Doma zdravlja. Grad je dao zemljište, a Županija 11 i po milijuna kuna za izgradnju Doma zdravlja. Stara zgrada, u to vrijeme procijenjena na 10,5 milijuna kuna, trebala se prodati kako bi se od tog novca većim dijelom financirala gradnja novog Doma zdravlja. Natječaji za prodaju ove zapuštene novljanske vile do sada su ponavljani nekoliko puta, podsjeća nezavisna lista Da štima svima.

Stari dom zdravlja u Novom