Smojver kandidat za gradonačelnika Crikvenice: recimo dosta iseljavanju mladih i stranačkom zapošljavanju

Na političkoj pozornici Crikvenice imamo bipol HDZ – SDP te niz njihovih bivših koalicijskih partnera i bivših članova koji mijenjaju pozicije prema vlastitim interesima, upozorava kandidat Domovinskog pokreta

CRIKVENICA Ivan Smojver istaknuo je svoju kandidaturu za gradonačelnika Crikvenice, a nosit će i listu Domovinskog pokreta za Grad Crikvenicu. Stoga se obratio stanovnicima i biračima.

“Završio sam svoju vojničku karijeru u kojoj sam prošao niz teških situacija u kojima sam morao donositi odluke, a o ispravnosti tih odluka ovisili su mnogobrojni ljudski životi. Životni put me je privremeno odmakao od Crikvenice, grada mojega djetinjstva i mladosti. Nekada grad veselja postao je grad tužnih i zabrinutih stanovnika. Tužne priče mojih prijatelja i ljudi koje svakodnevno susrećem uticale su na mene da donesem odluku da se uključim u politički život našeg grada. Zašto sam donio takvu odluku? Zato jer sam naučio da je sve što se događa povezano s politikom. Da pokažem svoju odlučnost i namjeru mijenjanja aktualnog stanje na političkoj pozornici Grada Crikvenice, kandidirat ću se za mjesto gradonačelnika.

Kao kandidat za gradonačelnika, ja sam ujedno i nositelj liste Domovinskog pokreta Grada Crikvenice. Zašto je to važno istaknuti? Zato što su lokalni izbori majka svih izbora. Tu počinje hranidbeni lanac koji utjelovljuje trgovanje utjecajem, korupciju, kriminal, nepravdu, nejednakost, bahatost, samovolju, pohlepu, privilegiranost, nemoral, anarhiju, licemjerje, nepotizam i neodgovornost.

Aktualni trenutak Crikvenici nameće potrebu određenja smjera kuda ćemo i kako dalje. Dosadašnje politike i modeli upravljanja neupitno su loši, stvara se privid uspješnosti i zadovoljstva, a stvarnost je suprotna. Metaforički Crikvenica je trenutačno Titanik, prekrasan brod sa lošim zapovjednim mostom. Govori se o uspješnim demografskim mjerama, a broj stanovnika u stalnom je padu. Zbog iseljavanja, Grad Crikvenica postaje grad starih, a briga o zdravlju stanovnika uporište u svakodnevnici. Broj umrlih daleko nadmašuje broj rođenih.

Socijalna sigurnost je na daljnjoj granici, rastu cijene komunalnih naknada, a smanjenje prireza te osmišljavanje drugih olakšica u kontinuitetu za stanovnike Grada Crikvenice za sada nije izgledno. Priče o ulaganju u privredu i otvaranje novih radnih mjesta samo su priče.

Prema pokazateljima, u inozemstvo je odselio svaki deseti stanovnik Grada Crikvenice

Neosnovano je tvrditi da se Crikvenica razvija, da ulaganja daju rezultate i da se sve to radi u interesu građana, a rezultat takvog odnosa je smanjenje broja stanovnika u Gradu Crikvenici. Za rješavanje trenutnog stanja imamo samo dva izbora, ili pasivno promatrati i čekati pomoć koja sigurno neće doći ili reagirati izlaskom na lokalne izbore. Poučeni sudbinom Titanika, a zbog budućnosti naše djece i unuka obveza je svih stanovnika Grada Crikvenice dati svoj doprinos u mijenjanju dosadašnje politike i modela upravljanja Gradom Crikvenicom.
Situacija u Gradu Crikvenici zahtjeva promjenu smjera – kako bi izbjegli potop. Postoji li novi put. Da postoji. I Titanik je imao spasonosnu alternativu, ali se putnici nisu na vrijeme organizirali već su pasivno čekali pomoć zapovjednog mosta. Na uspješno rješavanje problema od strane osoba koje su do sada bile na zapovjednom mostu, teško možemo računati.

Dosadašnja politika i oni koji su bili na vlasti obećavali su puno toga, a na kraju su se vodili privatnim interesima

Zašto tako mislim? Trenutno na političkoj pozornici Crikvenice imamo bipolarnost HDZ-a i SDP-a, te niz njihovih bivših koalicijskih partnera i bivših članova koji mijenjaju pozicije prema vlastitim interesima. Ja do sada nisam bio politički aktivan i zastupam mišljenje da promjene ne mogu doći od strane onih koji su nas doveli u situaciju u kojoj se
trenutno nalazimo. Svojim životnim stavovima i odnosom prema drugima želim ponuditi alternativnu politiku, dosadašnjim politikama. Želim doprinijeti stvaranju atmosfere u kojoj stranačka iskaznica ili pripadnost interesnoj skupini nije presudan uvjet za dobiti radno mjesto. Radno mjesto ne smije biti sadržaj ucjene i ne smije služiti za povećavanje stranačkog članstva. Učiniti ću sve da se promjene dosadašnje politike i modeli upravljanja Gradom Crikvenicom.

Da bi mogao ostvariti svoju nakanu trebam Vašu pomoć. Molim Vas prilikom mog obilaska i kucanja na Vaša vrata imajte malo strpljenja, poslušajte moje stavove i razmišljanja, pitajte me što želite, dajte mi svojim potpisom mogućnost da se uključim u borbu za bolju Crikvenicu”, poručuje Ivan Smojver.

error: Content is protected !!