Smotra KUD-ova u Triblju

Pet kulturno-umjetničkih društava predstavilo se u sklopu Jelisaftine

TRIBALJ U okviru Jelisaftine u Triblju, u Domu kulture održala se smotra kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatskog primorja. Smotru KUD-ova organizirala je Udruga za očuvanje narodnih običaja Vinodol iz Triblja. Nastupilo je pet KUD-ova: Eugen Kumičić Križišće, Dr. Antun Barac Grižane, Neven Selce, Vatroslav Lisinski Crikvenica i KUD Bribir.


Smotra se trebala održati pod vedrim nebom, ispred doma, no nedjeljna večer je umjesto vedra ponudila potop pa je smotra premještena pod krov. Nakon zvuka tamburica u režiji susjeda s Križišća i Grižana, na scenu je stupio mješoviti pjevački zbor KUD-a Neven Selce. Potom su nastupili Crikveničani i najmasovniji Bribirci.

Obilježavanje Jelisaftine nastavlja se u srijedu malonogometnim turnirom. U subotu se igra boćarski turnir i natječe u pripremi kotlića, a navečer je proglašenje pobjednika i zabava uz tamburaše Crescendo.

Organizator Jelisaftine je Udruga za očuvanje narodnih običaja “Vinodol” iz Triblja, a pokrovitelji Vinodolska općina i Turistička zajednica Vinodolske općine.

error: Content is protected !!