Snaga crikveničkog vaterpola je 40 mladih igrača

Cilj je da mladi vaterpolisti zaigraju u 1.B Hrvatskog vaterpolo ligi, naglašeno je na skupštini kluba

CRIKVENICA Vaterpolo klub Crikvenica održao je redovnu godišnju skupštinu na Gradskom plivalištu. Uvertira u skupštinu bila su dva vaterpolo ogleda. Snage su odmjerili polaznici škole vaterpola te veterani (Bojan Car, Marin Glavurtić, Danijel Car, Janko Dunđerović, Dejan Blažičević, Robert Barišić i Zoran Brozičević) i seniori. Veterani su pokazali da još “ima ulja u svići” dok su mladići predvođeni Lovrom Knezom pokazali veliku borbenost i potencijal.
Na skupštini su predsjednik kluba Zoran Brozičević i tajnik Goran Ježić istaknuli da ovaj mjesec Vaterpolo klub Crikvenica ulazi u devetu godinu djelovanja. Klub broji više od 40 mladih vaterpolista u dobi od 7 do 17 godina. Njih 36 ima važeće registracije Hrvatskog vaterpolskog saveza, dok je petnaestak djece pristupilo u školu vaterpola. U pogonu je desetak seniora starijih od 21 godine, što uz pedesetak punoljetnih članova sa plaćenim godišnjim članarinama čini respektabilnu brojku ljudi koji prate i podržavaju VKC.

Vaterpolisti su se prisjetili 2020. godine u kojoj je epidemija izuzetno otežavala rad kluba. Dana 10. ožujka odradili su posljednji trening u Thalassotherapiji uoči rasplamsavanja epidemije. Treninzima su se vratili sredinom lipnja. Trebalo je i urediti plivalište. Otežavajući faktor u radu kluba, osim nepostojanja zatvorenog bazena kao elementarnog uvjeta za rad, je i nepostojanje adekvatnih klupskih prostorija u kojima bi se mogla uskladištiti oprema i održavati sastanke. Vaterpolisti podsjećaju da je u tijeku sudski spor između Grada Crikvenice i CPK (Crikvenički Plivački Klub) oko “betonske kućice” na Plivalištu.

Vaterpolisti su se prisjetili nastupa u 3. HVL – skupina Rijeka. Seniorska ekipa doživjela je potpuni “rebuilding”. Stigao je novi val crikveničkog vaterpola, generacija koju predvodi kapetan Lovro Knez. Vizija vodstva kluba je da mladi igrači (rođeni 2003. godine i mlađi) zaigraju u 1.B HVL. Ekipi su pridodana talentirana braća Barišić (Marko i Luka), koji će zaigrati za Crikvenicu temeljem dvojne registracije sa zagrebačkom Mladosti gdje i redovito treniraju. Prošla sezona prvenstveno je poslužila da mladi igrači shvate kako se od njih očekuje da u budućnosti budu nositelji igre i da ne očekuju pomoć starijeg i iskusnijeg igrača, pa i da ne budu sputani njegovim prisustvom u igri. S obzirom da se radi redom o 15 i 16-godišnjacima, iskustvo dobiveno ove sezone je neprocjenjivo za njihov igrački razvoj i postati će velika prednost u sljedećim sezonama.
Vaterpolisti su se prisjetili u manifestacije koje klub redovito organizira: Divlje lige, svjetskog prvenstva u Odbijači i Noći vaterpola. Nažalost, prošle godine nije se zbog pandemije moglo organizirati Memorijal Darka Brnjca.
Nakon službenog dijela igrači, uprava i prijatelji kluba nastavili su druženje uz sportske ćakule na Plivalištu do duboko u noć.